Lasse Holms,79, stora glädjebesked med hustrun Kerstin – avslöjandet i tv

03 jun, 2023 
LASSE HOLM, KERSTIN HOLM
Lasse Holm firar 50 år tillsammans med sin hustru Kerstin, vilket betyder Guldbröllop!
Nu berättar han om den stora lyckan och kärleken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kärt återseende mellan Tommy Körberg och sonen Anton
Kärt återseende mellan Tommy Körberg och sonen Anton

Lasse Holm, 79, är en av Sveriges absolut främsta låtskrivare och producenter. Han ligger bakom hits som Främling, E' de de här du kallar kärlek, Bra vibrationer och Canneloni macaroni. Men Lasses låtskatt sträcker sig mycket längre än så, än idag är han fortfarande högaktuell i studion.

Trots att han fyller 80 år i år så är han i toppform och älskar sitt jobb.

– Åttan är en skräcksiffra men samtidigt, vad ska jag göra? Jag tänker inte så mycket på det, jag har privilegiet att jobba med unga människor som ger mig en energi, som ger mig en uppdatering på dagens verklighet i branschen. Och jag kan ge dem min långa erfarenhet, säger han i TV4:s Efter fem.

Lasse Holms kärlekssaga med hustrun Kerstin

Lasse Holm syns till i tv-rutan med jämna mellanrum. Nyligen var han på plats i Benjamin Ingrossos matlagningsprogram Benjamin's och självklart blev det succé när gästerna stämde upp i sång till "Pescatore vesuvio, La bousola pompei”.

Annons

I år är det 50 år sedan dess att Lasse gifte sig med sin hustru Kerstin, vilket betyder att de firar guldbröllop i år! De träffades när han och Lasse Berghagen var ute och festade. Någon gång efter midnatt ramlade de in på stället Bolaget i Stockholm.

– Där ser jag världens wow-tjej. Precis som alla musikanter hatar jag att dansa, men jag gick ändå fram och frågade: ”Får jag lov?” Då sa hon: ”Bandet slutade för en timme sedan. Bara så du vet”. Jag frågade fånigt om hon vill följa med hem och titta på Berghagens etsningar. ”Nej tack” sa Kerstin som skulle upp och stryka sin rock. Hon var sjuksköterska, har Lasse tidigare berättat för Hemmets journal.

Lasse Holm om guldbröllopet med Kerstin: ”En halv del av mig”

När Kerstin blev uppvaktad på krogen brukade hon alltid ge sitt ex telefonnummer istället för sitt eget. Men till Lasses stora glädje gav hon faktiskt sitt riktiga.

Annons

– Hade jag kommit en timme senare hade jag varit skild tre, fyra gånger, haft nio barn och förmodligen varit alkoholiserad i dag. Kerstin är min vinstlott i livet. En klok kvinna, som jag blivit ett med, sa han till Hemmets journal.

Trots att det gått 50 år så är kärleken starkare än någonsin mellan paret. I Efter fem kommer nu ämnet om Guldbröllop på tal och ingen är nog gladare än Lasse.

– Min fantastiska fru, som skrattar där hemma nu när hon ser mig, men hon är min klippa, hon är min livskamrat. Hon är en halv del av mig faktiskt, vi har vuxit ihop, vi tänker likadant och vi delar alla intressen tillsammans och fortfarande är vi väldigt förälskade i varandra, vilket är underbart!, säger han i Efter fem.

FOTO: Hans Shimoda/TT, TV4

Annons