LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sanna Nielsen avslöjar stora glädjebeskedet – vill programleda igen

02 jun, 2023 
SANNA NIELSEN
Sanna Nielsen har lagt Allsångs-skorna på hyllan.
Nu blickar hon framåt mot nya spännande utmaningar, som till exempel Eurovision song contest som går av stapeln i Sverige nästa år...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sonja Aldén om återföreningen med Sanna Nielsen och Shirley ClampBrand logo
Sonja Aldén om återföreningen med Sanna Nielsen och Shirley Clamp

Sanna Nielsen, 38, ledde Allsång på Skansen från och med år 2016. Men förra året, år 2022, kände hon sig klar. Precis innan årets säsong skulle dra igång meddelade hon till mångas besvikelse; det blir hennes sista sommar på Skansen.

”Så kom dagen då jag bestämde mig för att det är dags att lämna över stafettpinnen. I år blir det min sjunde sommar som jag får vara er allsångsledare och det blir också min sista som allsångsledare. Det har varit och är en stor ära att få vara en del av Allsång på Skansen som jag älskar så mycket, skrev Sanna På Instagram och fortsatte:

”Jag hade kunnat fortsätta som allsångsledare i flera år till men känner också att jag har fått göra så mycket roligt i programmet. Så många drömmar som har gått i uppfyllelse och efter den här säsongen är det dags för andra drömmar…Men innan dess ska vi sjunga tillsammans med hela hjärtat och njuta tillsammans.Tillsammans med er kära publik.Tack för förtroendet”

Annons

Pernilla Wahlgren tar över Allsång på Skansen

Där och då började spekulationerna om vem som skulle komma att ta över Sannas position. Många trodde på dansbandsdrottningen Elisa Lindström, andra trodde på Anders Lundin. Men så blev det inte. I SVT:s Morgonstudion droppade självaste Pernilla Wahlgren att det blir hon som tar över!

– Det är så stort, så hedrande och smickrande. Jag är så glad att axla den här manteln efter alla Allsångsledare som kommit före mig, sa hon då.

Nu är det många som frågar sig vad som händer med Sanna och hon ligger definitivt inte på latsidan. Sedan avhoppet har hon haft fullt upp med spelningar och såklart att vara mamma till lilla sonen Gibson.

Men för många är ju Sanna också starkt förknippad till Melodifestivalen, vilket inte är så konstigt med tanke på att hon ställde upp för första gången redan vid 17 års ålder. Sedan dess har hon medverkat hela sju gånger och 2014 vann hon hela kalaset med bidraget Undo.

Annons

Sanna Nielsen avslöjar stora glädjebeskedet – vill komma tillbaka igen

Hon fick då representera Sverige i Eurovision där hon landade på en tredje plats.

– Jag tänkte på det nyligen, att det var nio år sedan jag var med i Melodifestivalen. Det är inte klokt! Jag brukar ju vara med vartannat år! Man ska aldrig säga aldrig men just nu är jag nöjd, jag gillar min historia där. Det är ett fint kapitel, att jag var med sju gånger och till slut vann jag, säger hon i en intervju med Svensk dam.

Sedan dess har hon inte återvänt till Eurovision.

Och nästa år går ju Eurovison av här i Sverige men vem som ska vara programledare är fortfarande oklart. Nu berättar Sanna hur hon ser på ifall hon får frågan och att återigen programleda!

– Det hade varit fantastiskt, det är ju en sådan där dröm som man har. Det går jag och drömmer om nu, så får vi se vad som händer, säger hon.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Karin Törnblom/TT

Annons