Lasse Holm om dottern Paulas sorg – splittringen inför julen

Lasse Holm

Foto: TT

Lasse Holm förbereder sig inför en annorlunda jul.
I en intervju med Hänt berättar han nu om varför dottern Paulas pojkvän stoppas ifrån firandet – och den plötsliga splittringen i familjen under högtiden.
– Det har varit lite kaos här, säger Lasse till Hänt.

Lasse Holm, 77, har en lång och framgångsrik karriär i bagaget och än är den inte över. Nyligen var han aktuell med den digitala sändningen Julfika med Lasse Holm och vänner som uppskattads rejält på äldreboenden och av seniorer. Programmet gästades av inga mindre än Lotta Engberg och Lasse Berghagen.

– Det var verkligen jättekul och jag hade då ringt Lotta och Lasse som är nära vänner till mig. Båda ställde upp direkt. Lasse läste upp en dikt och Lotta tog emot oss i Bingolotto-studion och visade runt lite, säger Lasse i en intervju med Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Splittringen i familjen inför julfirandet

När det gäller Lasses egna julplaner blir det ett annorlunda firande än vad han hade hoppats på. Hela familjen kommer inte att kunna vara på plats, på grund av pandemin.

Lasse har varit gift med hustrun Kerstin Holm sedan hela 47 år tillbaka och än flödar kärleken. Tillsammans har de två barn, dottern Paula, 46, och sonen Peter, 43. Idag har barnen även egna barn och glädjen över att få vara både morfar och farfar är stor.

Julfirandet närmar sig med stormsteg och nu ser Lasse och familjen ut att ha en plan – denna innebär dessvärre att Paula inte får fira jul med sin kärlek.

LÄS MER: Därför är inte Björn Skifs med under Bingolottos uppesittarkväll

– Det har varit lite kaos här nu. Min dotter bor i Danmark med sin familj, hennes man jobbar just ikväll med en jättestor gala, årets idrottsgala. Han är dansk och han kommer inte in här, vår dotter Paula är svensk, hennes flickor har dubbla medborgarskap så det har varit ett jäkla elände. Hon har varit ledsen att inte vår svärson, alltså hennes kille, kan komma med. Det har varit lite ledsamt men hon kommer nu med döttrarna i alla fall, säger Lasse Holm.

Glädjen över att återförenas med barnbarnen

Inte heller sonen Peter kommer att få möjlighet att komma hem till pappa Lasse och mamma Kerstin under julen.

– Han är tvungen att vara på jobbet men han åker tåg på julafton upp till sin familj som är uppe i en stuga i Tänndalen. Det ställer ju till det mycket med den här pandemin och stängda gränser, säger Lasse.

Även om Lasse Holm gärna hade firat julen med alla barn och barnbarn samlade så fokuserar han nu på glädjen över att i alla fall få träffa hälften.

– Jag får bara träffa mina danska barnbarn. Det känns dock jättekul för de har jag inte träffat på ett halvår. Min son och våra barnbarn på sonens sida har vi tack och lov träffat en del för de bor i Stockholm och vi bor i Stockholm. Då har vi setts lite ute och sådär så det har funkat. Men det är som det är.

LÄS OCKSÅ: Därför vill inte Krister Henriksson flytta ihop med kärleken Cecilia

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens hårda ord om Leif GW efter bråket med Bingo Rimér