ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lasse Berghagens okända barnbarn Filippa har vuxit upp – här är hon idag

09 dec, 2023 
Linn Seipel
lasse berghagen och dottern maria berghagen och barnbarnet Filippa
Lasse Berghagen hade två döttrar och fem barnbarn – ett av vilka han skrev bokserien Filippa och morfar om.
Här är Lasse Berghagens okända barnbarn Filippa idag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den folkkära artisten Lasse Berghagen somnade in den 19 oktober efter en tids sjukdom. Efter sig lämnade han utöver en nation i landssorg en stor och kär familj.

”Lars Berghagen, vår Larsan, har idag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”, skrev de i ett mejl till TT för att bekräfta hans borttgång.

Lasse Berghagen hade en enormt framgångsrik karriär som underhållare. Framförallt gjorde han musik, men har också flera prestigefulla roller som skådespelare och programledare bakom sig. Han var också författare.

Lasse Berghagens okända barnbarn – Filippa från bokserien Filippa och morfar

Utöver självbiografin Hej livet skrev Lasse framförallt barnböcker. En bokserie blev särskilt framstående, är den om Filippa och morfar, vilken baserades på honom och ett av hans barnbarn.

Filippa, Eva, maria berghagen
På Lasse Berghagens begravning: dottern Maria Berghagen, änkan Eva Berghagen och barnbarnet Filippa.

Vem är då denna Filippa? Det är den mer okända dottern Maria Berghagens dotter från ett tidigare förhållande. Hon är vuxen nu och syntes som senast på begravningen av Lasse, tillsammans med sin mamma och Lasses fru Eva Berghagen.

FILIPPA OCH MARIA BERGHAGEN
Filippa och Malin Berghagen.

Lasse Berghagen om att vara farförälder: ”Bättre morfar än pappa”

Lasse ska ha älskat att vara just morfar. I en intervju med Hänt har Lasse tidigare berättat att han nog varit mer närvarande som farförälder än som pappa.

Annons

– Jag tycker att jag är en bättre morfar än pappa. Man har ju tider i livet, jag vet att jag klagade på min pappa... att han inte hade någon tid när jag var liten. Sedan blev jag likadan själv. Jobbet har liksom tagit över genom åren. Men vi har alltid haft en väldigt bra kommunikation, så det har inte varit några problem, berättade han.

Utöver Filippa hade Lasse fyra barnbarn till, på sin andra dotter Malin Berghagens sida: Christopher Taylor, Love Taylor, Linn Nilsson och Isak Nilsson.

Linn nilsson och Christopher Taylor
Linn Nilsson och Christopher Taylor på bokreleasen av morfar Lasses självbiografi.

FOTO: TT, TV4

Annons