TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Lasse Åbergs ånger efter hustrun Inger Åbergs tuffa år med barnen

17 okt, 2020 
Lasse och Inger Åberg

Lasse Åberg och Inger Åberg har varit gifta i över 50 år.
Nu avslöjar Lasse ett beslut han tagit för familjen som han inte är stolt över.
– Det skäms jag lite för idag, säger han.

Annons

Den folkkära konstnären, skådespelaren och musikern Lasse Åberg blev i maj 80 år. Detta stoppar honom dock inte från att fortsätta skapa. På senare år är det främst tecknandet som Lasse lägger sitt stora fokus på.

Lasse har en lång meritlista men många känner kanske främst igen honom för sina roller som Trazan Apansson i Electric Bananaband samt som regissör och rollen som Stig Helmer i Sällskapsresan-filmerna.

Lasse Åbergs avslöjande om kampen med frun Inger och barnenBrand logo
Lasse Åbergs avslöjande om kampen med frun Inger och barnen

Lasse och hustrun Inger har två barn tillsammans

Under karriärens gång har Lasse haft kärleken Inger Åberg vid sin sida. Makarna gifte sig redan 1965 och kärleken är än idag stark. Tillsammans har paret två barn, sonen Max Åberg är äldst och föddes samma år som Lasse och Inger gifte sig. Idag är han 55 år gammal och arbetar bland annat som grafisk designer.

De har även dottern Anna Åberg som föddes 1967 och är idag 53 år gammal. Anna hjälper till på Åbergs museum.

Lasse och Inger fann varandra redan i ung ålder, något som Lasse än idag är otroligt glad över.

Annons

– Det var mycket romantiskt. Jag satte upp en lapp på skolan där jag efterlyste den söta blonda tjejen i raggsockor, säger Lasse i en ny intervju med Hemtrevligt.

Lasses ånger efter beslutet för familjen

Idag har Lasse och Inger varit ett par i över 50 år. Lasse anser dock att hans egen karriär har överskuggat hustruns.

– Hon är tolerant. Och begåvad. Hon var den enda svenska textilkonstnär som kom med i en internationell bok om modern textilkonst. Men i Sverige har hon tyvärr hamnat lite i skuggan av mig.

Paret har däremot haft tuffare tider under sin relation. En period i livet gjorde Lasse nästan en långfilm vartannat år. Det var något som slet både på hälsan men även relationen till frun. Familjelivet hamnade nämligen ordentligt i kläm.

– Fast ett tag, när jag gjorde alla de där filmerna, jobbade jag alldeles för mycket och lämnade henne ensam med barnen. Det skäms jag lite för idag, säger han.

Annons