LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lasse Åberg avslöjar bluffen i direktsändning – svarar på det alla undrar över

18 sep, 2023 
Nyhetsmorgon
När Lasse Åberg gästar Martin Järborg och Soraya Lavasani i Nyhetsmorgon avslöjar han en stor bluff som tittarna inte fått se.
– Jag kan berätta att..., berättar Lasse.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mark Levengood om Jenny Strömstedts miss i NyhetsmorgonBrand logo
Mark Levengood om Jenny Strömstedts miss i Nyhetsmorgon

Folkkära skådespelaren Lasse Åberg, 83, kopplar många ihop med Stig-Helmer från succéfilmerna Sällskapsresan och Snowroller.

Just nu är han aktuell med självbiografin Samlade fragment ur ett spretigt liv, något han pratar om då han gästar Martin Järborg och Soraya Lavasani i Nyhetsmorgon studion.

Men under det direktsända segmentet hände något oväntat, Lasse avslöjar nämligen en stor bluff.

Lasse Åberg om sin nya självbiografi: ”Naturligt”

Lasse börjar med att berätta om sin självbiografi.

– Det är rätt naturligt, jag är ju bildmänniska, grafisk formgivare. Då är det extra kul att ha mycket bilder naturligtvis, säger han och fortsätter:

– Jag kallar den ”samlade fragment av ett spretigt liv”. Jag har inte hållit på med en sak hela mitt liv, utan det är musik, ord, bild och växelbruk hela tiden. Det är lite nedslag här och där.

Lasse Åberg avslöjar stora bluffen i Snowroller: ”Kan berätta att...”

Under intervjun blickar programledarna bakåt tillsammans med Lasse och ser på ett klipp från just Snowroller där Stig-Helmer ger sig ut i alpina backarna på skidor.

Annons

– Den här scenen, här kommer Stig Helmer åkandes off-pisten, och tar det där hoppet. Nu antar jag, ingen skugga över din skidåkningskapacitet. Men det där var väl ändå en stuntsnubbe?, frågar Martin.

– Ja, det var en kille som var sån där freestyle-skidakrobat. Jag kan berätta att han sminkades med en präktig mustasch, han var blond och blåögd och ingen mustasch, säger Lasse och fortsätter:

– Jag hade ju präktig mustasch på den tiden. Och vi tog om det kanske fem gånger. Varje hopp så tappade han mustaschen, så att sminkösen Bibi Dawefick kratta fram den ur snödrivorna. ”Var fan är mustaschen?”, skrattar han.

Men det fanns ändå flera tagningar som skådespelaren gjorde själv.

– Men jag gjorde rätt många egna skidåkningar. In i bäckar och kök och sådär. Så jag var nästan stunt man. Jag åkte mycket skidor på den tiden, så det var kul.

FOTO: TV4Play

Annons