Lasse Åberg om sin förmögenhet – avslöjar sanningen om miljonerna

Lasse Åberg

Lasse Åberg är en av Sveriges främsta skådespelare.
Nu avslöjar han sanningen om sin förmögenhet.
– Ointresserad, säger han i podcasten Nemo möter en vän.
1:06

Efter reklamen: GÖTA KANAL - VINNA ELLER FÖRSVINNA - Officiell trailer

(1:06)

Slå på ljud

Lasse Åberg, 82, är utan tvekan en av Sveriges mest berömda skådespelare. Mest känd är han från den svenska filmklassikern Sällskapsresan, som han varit med och skapat.

Mer än 40 år har gått sedan den första filmen hade premiär, där vi fick följa Stig-Helmers resa till Kanarieöarna. Filmen sågs av över 2,8 miljoner svenskar på bio och under årens gång har det kommit ytterligare fem filmer som setts av över 9,5 miljoner människor.

Succén är alltså ett faktum och med åren har Lasse tjänat en hel del pengar. Men nu avslöjar skådespelaren sanningen bakom sin förmögenhet.

Lasse Åbergs kärleksliv – stora bebislyckan

Att det har gått bra för Lasse i karriären är det alltså ingen fråga om. Men sanningen är att skådespelaren även har nått stora framgångar privat.

Därför har Mia Parnevik inte berättat för familjen om Sommar i P1

Se klippet här!

Lasse har nämligen varit gift med hustrun Inger Åberg, 77, sedan 1965 och tillsammans har de två barn. I podcasten Nemo möter en vän berättar han om hur allt började.

– Inger träffade jag på Konstfack, hon gick på textillinje och jag skulle bli reklamtecknare, säger han och fortsätter:

– Vi hade en fling där och så småningom gifte vi oss och så fick vi två rara barn som är gravt medelålders.

Idag har Lasse och Inger även tre barnbarn, och i podden avslöjar han även att han har gått och blivit gammelmorfar till barnbarnsbarnet Sigge. Vilken grej!

Lasse Åberg om sin förmögenhet – avslöjar sanningen om miljonerna

Senare i podden läser Nemo Hedén upp fördomar om Lasse som han sedan ska svara på. Och en fördom är att han drivs väldigt mycket av pengar. Detta nekar Lasse däremot direkt och förklarar att det är något folk har fått helt om bakfoten.

– Där tror jag folk läser baklänges för jag gör saker som blir framgångsrika och då får jag betalt för det. Jag gör inte saker för att tjäna pengar utan jag gör saker för att jag tycker att jag kommer på bra idéer. Och sen är det mycket uppdrag och då får man betalt lustigt nog. Så, som jag sa så är jag ointresserad av ekonomi, säger han och fortsätter:

– Jag frågade just Mia, som sköter vår ekonomi, om det var några bekymmer. "Nej" sa hon, "det är det inte". Och det var ungefär så mycket ekonomisk diskussion som jag ville ha den dagen.

– Men ekonomiskt oberoende måste du ju vara?, frågar Nemo då varpå Lasse svarar:

– Vi har en bra pension.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!