Lars Lerins mamma Gerd har gått bort – orden om sorgen: ”Tvillingsjäl”

Lars Lerin

Lars Lerins mamma har gått bort.
Nu berättar han om den stora sorgen.
– Min tvillingsjäl, säger Lars till VF.
Därför saknas Lars Lerin – splittringen från maken Junior
0:26

Efter reklamen: Därför saknas Lars Lerin – splittringen från maken Junior

(0:26)

Slå på ljud

I maj 2020 drabbades konstnären Lars Lerin, 68, av en stor sorg efter att hans pappa Jonny Lerin avlidit efter många år av sjukdom.

I en intervju med Sigge Eklund i podcasten Läget, berättade Lars om pappans tillstånd och att han varit sängliggandes under många år.

– Han hade inte corona, han var äldre. Han var så sjuk så länge. Han hade legat i sängs i sju, åtta år. Bara tappat sig själv mer och mer. Det finns inte så mycket att sörja. Det är bara ett steg till, sade Lars Lerin i podcasten då.

Och nu nås vi av beskedet att Lars mamma somnat in.

Lars Lerins mamma Gerd har somnat in – blev 92 år gammal

Drygt två år har passerat sedan Lars pappa, Jonny Lerin, avled. Han lämnade efter sig hustrun Gerd och sonen Lars.

Och nu har även Gerd somnat in och lämnat en stor sorg hos Lars. Det inträffade den 3:e november. Hon blev 92 år gammal.

– Det är ju den människa som stått mig närmast i livet. En kan väl säga att hon var min tvillingsjäl, säger konstnären till Värmlands folkblad efter dödsfallet.

I samma intervju berättar Lars att likt Jonny hade hon lidit av sjukdom i många år och samtidigt som det är en enorm sorg så känns det även som en lättnad.

– Det är en lättnad och en sorg samtidigt, för hon var så sjuk i så många år. Det var skönt för henne att äntligen få somna in.

Så minns Lars sin mamma – döpt sin dotter efter Gerd

Den folkkära konstnären har vid flera tillfällen berättat om sin nära relation till de båda föräldrarna. Han beskriver sin mamma som försiktig.

När Lars blev utsedd till julvärd för två år sedan berättade han att Gerd ofta tyckte att han skulle tacka nej till saker som kunde väcka uppståndelse.

– Hon har alltid varit så, att man helst inte ska märkas och synas. Det har hon varit rädd för jämt. Jag minns när jag skulle ge ut min första bok och hon sa att ”nej men Lars, jag tror väl inte att du ska behöva göra det?” Hon har alltid varit så himla tillbakadragen, har han berättat för VF.

Han har dessutom ännu ett fint minne av sin mamma som kommer leva kvar – han har döpt sin ena dotter till Gerd efter sin kära mamma.

Våra tankar går till familjen.

FOTO: Maria Rosenlöf MARO/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN