LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lars Lerins rädsla att försvinna från barnen – nu bryter han tystnaden

13 mar, 2024 
Maria Broberg
Konstnären Lars Lerin fick sitt första barn när han var 61 år gammal.
Nu talar han ut i SVT-programmet Studio 65 om hur det är att vara en äldre förälder och vad han oroas av.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lars Lerin om rädslan inför att vara julvärdBrand logo
Lars Lerin om rädslan inför att vara julvärd

Konstnären Lars Lerin, 69, har varit gift med sin Manoel ’’Junior’’ Marques, 46, sedan 2009. Tillsammans har de döttrarna Iris och Gerd samt sönerna Rafael och Gabriel.

I det åttonde avsnittet av programmet Studio 65 berättar Lars om hur det är att vara en äldre förälder och vilka saker han oroas för att missa med barnen.

Lars Lerin om oron: ’’Jag vill vara med tills de är vuxna’’

Det är tillsammans med den före detta sportkommentatorn Hasse Backe, 72, som Lars Lerin syns i UR-programmet Studio 65.

Både Lars och Hasse fick barn när de var i 60-årsåldern och i programmet diskuterar de kring ämnet om att vara en äldre förälder.

Lars Lerin och Junior med sönerna Rafael och Gabriel.FOTO: Karin Törnblom/TT

Att få barn senare i livet kan ha sina fördelar menar både Lars och Hasse. Dels har man mer tid och även mer erfarenhet och lugn i uppfostran.

Annons

– Man är mycket mer medveten om sitt beteende överhuvudtaget och vad som är värt i livet att kämpa för. Att kunna släppa vissa saker som inte är så noga tycker jag längre. Så på så vis så kanske det kan vara en fördel att vara en äldre förälder, säger Lars i programmet.

Men det finns även nackdelar med att vara äldre som förälder forsätter Lars förklara:

– Men det som jag tycker är synd är perspektivet framåt. Jag försöker tänka ’’Jag vill ju ändå vara med tills de är vuxna och så där’’, man kan inte räkna med att jag ska vara en pigg 90-åring. Men det är jag medveten om, det är ett faktum. Så det är inte någonting som jag direkt oroar mig för men det finns ju med där bakom.

Lars Lerins ville inte ha barn – var tveksam: ’’Levde ett destruktivt liv’’

Inledningsvis i programmet pratar Lars om att det inte var självklart för honom till en början att skaffa barn med Junior.

– Jag hade aldrig överhuvudtaget föreställt mig att jag skulle bli pappa för att jag levde ett sånt destruktivt liv förut och kunde inte ens ta hand om mig själv, berättar Lars och fortsätter:

Annons

– Men det var mycket Junior som ville ha barn. Han är ju från Brasilien och uppväxt i en familj med jättemycket syskon. Så när han nu ville ha barn så kunde jag inte säga ’’Nej, det får du inte för att jag är för gammal för det’’.

Även om Lars var tveksam till att skaffa barn har han nu insett att det är det bästa som har hänt honom i livet.

– Jag hade inställningen att jag är lite för gammal ändå men jag har tyckt att det här är det roligaste och mest underbara i mitt liv faktiskt det här som har hänt. Att jag blivit förälder.

FOTO: UR/SVT, TT

Annons