LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lars Lerin skänker bort förmögenheten – nu byter han liv: ”Behöver hjälp”

27 jun, 2024 
Lars Lerin skänker nu bort konstverk och det finns en väldigt särskild anledning till det.
Han har nämligen bytt liv och blivit fotbollspappa!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stjärnorna på slottet – så långa är kändisarnaBrand logo
Stjärnorna på slottet – så långa är kändisarna

Lars Lerin, 70, är pappa till fyra barn. Pojkarna Rafael, 9, och Gabriel, 8, där maken Manoel Junior Marques, 47, är den biologiska pappan. Paret har även tvillingflickorna Iris och Gerd som är fem år gamla.

Lars Lerins kärlekssaga med Junior började år 2007 när de fann varandra genom internet. Kärlek uppstod och 2009 blev de äkta makar. Sedan dess har de gått igenom både det ena och det andra, men idag kilar de stadigt tillsammans.

Trots att Lars har fullt upp med småbarnslivet så är han fortfarande fullt aktiv som konstnär och tv-personlighet. Ett nytt SVT-program håller på att spelas in och han gör en hel del konstverk som han säljer.

Lars Lerin skänker bort förmögenheten

Men den senaste tiden har Lars Lerin inte sålt sin konst – utan skänkt bort stora förmögenheter. I våras kunde Hänt rapportera att han skänkt bort konst till förmån av barnen i Ukraina.

Annons

Och nu skänker han ännu mer! Denna gång går pengarna till ungdomsidrotten på Hammarö.

– Jo, det är för att barnen är engagerade i innebandy- och fotbollslagen här på Hammarö. Så intäkterna går oavkortat till Skoghall IBK och IFK Skoghall, säger Lars Lerin till NWT.

Det är två verk av Lerin som nu ska skänkas bort och pengarna ska gå till idrottsföreningarna. Verken Mot Skoghall I och II har han skapat tillsammans med maken Junior.

Lars Lerins nya liv – har blivit chaufför

Lars Lerins plötsliga brinn för ungdomsidrott kan verka komma plötsligt och det stämmer. Anledningen till att förmögenheten nu ska skänkas till idrottsklubbarna beror på att Lars har blivit fotbollspappa!

Som han beskriver det själv har han nämligen blivit "chaufför vid sidan av måleriet" och skjutsar Gabriel och Rafael till och från träningar varje dag.

– Det är så många föräldrar i de här föreningarna som jobbar ideellt och det är ju bra om de kan få lite hjälp så där. Verksamheten betyder så mycket för barn här på Hammarö så det tycker jag är kul att stödja, säger Lars Lerin till NWT och fortsätter:

– Jag blir ju intresserad nu när barnen är så uppe i det. Det är lite roligt att se på träningsmatcher och heja på dem och på laget. Men vissa träningar sitter jag kvar i bilen och lyssnar på en ljudbok istället.

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Karin Törnblom/TT

Annons