Laila Bagges ilska: Därför tog jag bort den kritiserade bilden

Laila Bagge sågades vid fotknölarna när hon häromdage publicerade en bild på sig själv med Kolmårdens delfiner. Nu ryter hon ifrån och försvarar verksamheten.

I måndags befann sig Laila Bagge tillsammans med halva kändis-Sverige på säsongsöppningen av Kolmården djurpark i Norrköping. Radio- och tv-profilen publicerade under sitt besök en bild på sig själv och en av Kolmårdens delfiner. Omedelbart utsattes hon för en enorm hatstorm och kritiserades för att stödja den typen av djurhållning.

Laila Bagge reagerade med att omgående ta bort bilden, men upplevelsen har satt sina spår.

Under tisdagens Rix Morronzoo pratade hon om upplevelse och orsaken till att hon raderade bilden, något Expressen var först att rapportera om.

– Jag orkar inte ha den här diskussionen på Instagram. Anledningen till att jag var där var självklart för att det var premiär men också för att jag ville gå in där och kolla hur delfinerna har det. För jag och min son är väldigt involverade i djurfrågor när de gäller utrotningshotade djur, säger hon och fortsätter:

– Vi har skänkt över 25 000 kronor till hjälporganisationer just för att rädda djur som faktiskt håller på att försvinna från vår planet. Och vi ska också åka till Sydafrika till ett räddningscenter och filma själva för att uppmana folk att skänka pengar. Det behövs för de här djuren klarar sig inte utan dessa räddningscenter.

Samtidigt försvarar Laila Bagge Kolmårdens verksamhet. Innan besöket var hon skeptisk till delfiner i fångenskap, men efter måndagen tycker Laila ändå att djurparken fyller ett syfte.

Laila Bagge har bytt åsikt om Kolmården och försvarar deras delfinverksamhet.

LÄS OCKSÅ: Radioprofilen Roger Nordin förlovad – avslöjad av Bagge

– De tänker inte ta in fler vilda delfiner, man kan inte släppa ut delfinerna som är födda där för då skulle de dö. Ska man bara skita i dem då? Jag var där för att ta reda på fakta för jag har själv känt att de kanske inte har det så bra, säger hon och fortsätter:

– Jag fick reda på den fakta jag ville. Sedan kan man tycka vad man vill om djur i bur, de ska vara fria, absolut. Men det finns ju många djur som inte skulle funnits om det inte fanns djurparker. Det är klart att det finns dåliga djurparker, men det finns också många som bevarar och gör räddningsauktioner för att rädda utrotningshotade djur. Sedan är det inte det ultimata men det är oss människor det är fel på, att vi inte kan ta hand om vår värld.

Något som gör henne desto mer arg är dock den hatstorm hon utsattes för under den korta tiden bilden fanns på hennes Instagram.

– Jag blir inte rädd, jag blir bara förbannad om jag ska vara helt ärlig. Det jag jag blir arg på, eller faktiskt ledsen över, är att människor är så jädra snabba på att döma. Nu ska facklan fram och här ska vi bränna den här jävla häxan på bål. “Du som är känd du ska ta ett ansvar för alla och visa vägen framåt” och så vidare. Skäll, skäll, skäll. Hat, hat, hat, säger Laila Bagge.

LÄS OCKSÅ: Har Laila Bagge gift sig? Gratuleras efter bilden

FOTO: Ibl

Senaste nytt