LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Laila Bagge: "Min pojkvän tycker det är fint med rynkor"

29 mar, 2017 
Lina Arvidsson
Laila Bagge märker inte av åldershetsen inom medievärlden. Dessutom har hon lyckan att leva med en man som gillar de små ålderstecknen: "Jag har en pojkvän som tycker det är fint med rynkor", säger Laila i podcasten Livshjulet.
Annons

Laila Bagge, 44, har många järn i elden. Hennes tid delas upp mellan att sköta hennes bolag, tv- och radiokarriär, familj och träning.

I podcasten Livshjulet berättar Laila Bagge om hur det är att vara kvinna i den åldersfixerade medievärlden.

– Jag har ju inte riktigt hamnat där, säger Laila och fortsätter. Jag tror som kvinna är det jobbigare att åldras. Vi ser ju väldigt mycket män, väldigt mycket gubbar kan man säga, på tv, men mindre äldre kvinnor. Det är klart att jag har tänkt på att det är mer accepterat att åldras som man än vad det är som kvinna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Laila Bagge har inte märkt av någon ålderspress på jobbet.
Laila Bagge har inte märkt av någon ålderspress på jobbet.

Laila lägger sedan till att det är en fördel att hon gör radio och därmed inte syns lika mycket.

– Ett radioansikte går ju alltid hem, säger Laila och skrattar.

Annons

Lailas pojkvän Korosh Kananian, 26, och Laila har varit tillsammans i över två år. De har fått en del pikar över åldersskillnaden på 18 år. Men det är inget som bekymrar varken Laila eller Korosh.

– Sen har jag en pojkvän som tycker det är fint med rynkor. Han är verkligen emot allt vad skönhetsingrepp heter. Han säger ’Du får inte göra någonting!’, säger Laila Bagge.

Laila Bagge och Korosh Kananian har varit ett par i drygt två år.
Laila Bagge och Korosh Kananian har varit ett par i drygt två år.

Hon menar att mognadsmässigt är de väldigt lika medan Korosh är mer strukturerad än vad hon är. Laila tycker också det är tröttsamt att par med en äldre kvinna problematiseras mer än det omvända.

– Det är inte så många som pratar om när äldre män dejtar yngre kvinnor eller är tillsammans med yngre kvinnor. Det verkar vara fullt accepterat och fullt normalt, säger Laila och fortsätter.

Annons

– Men jag tror det är lika vanligt med kvinnor om man tittar på hur många som gör det i Sverige i alla fall, eller hela världen. Herregud, vilken förlegad syn.

Laila Bagge tycker att sättet man pratar om par där kvinnan är äldre är nedvärderande mot männen.

– Man förminskar de här männen på något sätt. Det är de här karriärkvinnorna eller de äldre kvinnorna som tar hand om dem. Nä, jag kan säga, det är många gånger han har tagit hand om mig. Där kan jag tycka att man förminskar någon som faktiskt inte borde bli förminskad, säger Laila Bagge.

Foto: IBL

Annons