Läckbergs hemliga lyxvana: En del av mig skäms lite

Varje gång författarinnan Camilla Läckberg släpper en ny bok belönar hon sig med att köpa en ny exklusiv väska. Detta ger henne både ångest och glädje.

Författaren Camilla Läckberg, 42, skapar sina egna traditioner. En av dem är att hon varje gång hon släpper en ny bok belönar sig själv med en ny väska. Första väskan som Camilla köpte var efter att hon skrivit boken “Olycksfågeln“. Då blev det en Mulberry Bayswater som idag kostar ungefär 1450 dollar:

– Med åren sedan dess har mitt modeintresse växt, och jag älskar mode inte bara för hur det kan få mig att känna mig vacker och att jag kan i hur och vad jag väljer uttrycka min personlighet. Ni som följer mig vet att jag blandar H&M med Chanel (o liknande) men gärna shoppar rea, vintage och outlet, skriver författaren.

Camilla har nyligen avslutat sin senaste bok, något hon skrivit om både på sin blogg och på Instagram. Belöningsväskan den här gången blev en Hermés Kelly Bag från 1970 som hon budade in för 10.000 kronor på auktion. Förutom att hon skriver om glädjen över att ha möjlighet att köpa dyra, vackra saker delar hon också med sig av skammen över att lägga så mycket pengar på en väska:

– Men måste erkänna, har tvekat så på om jag vågar dela detta. Att jag köpt en ändå så dyr väska. En del av mig skäms lite. Och det är ett dilemma jag ofta tampas med – har ju själv tjänat ihop mina pengar och ena sidan av mig säger att nog fasiken har jag rätt att unna mig en väska då. Å andra sidan är jag inte uppväxt med pengar, jag vet att många bara kan drömma om att lägga en sån summa på en jäkla väska och istället kämpar med att få livet och ekonomin att ens gå ihop. Och den inre debatten kommer jag nog alltid ha. En liten, liten skuldkänsla när jag unnar mig något som DEFINITIVT är nice to have och inte need to have.

Med elva romaner och mycket hårt arbete bakom sig kan man nog säga att Camilla Läckberg förtjänat att lägga sina pengar på vad hon vill.

LÄS OCKSÅ: Camilla Läckberg: ”Jag har NOLL problem att vara ifrån mina barn”

Foto: Stella

SENASTE NYTT!