Superproducenten vill se ny Shrek-film

Superproducenten vill se ny Shrek-film

Cameron Diaz, Eddie Murphy, Mike Myers och Antonio Banderas under premiären av den senaste "Shrek"-filmen.

Peter Kramer
En femte "Shrek"-film är på gång. Enligt producenten Chris Meledandri är skådespelarna positiva till idén.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

På onsdagen har nya Super Mario Bros-filmen premiär i USA, men redan nu är producenten Chris Meledandri redo att blåsa liv i en annan filmklassiker.

22 år efter att den första "Shrek"-filmen hade premiär samarbetar Meledandri med produktionsbolaget Dream Works, som vill nystarta sin gamla kassako med samma skådespelare.

– Det är inte så olikt den process som vi gick igenom med "Mario", där man tittar på de centrala delarna som publiken älskat, och man gör sitt allra bästa för att ta till vara dessa grundläggande beståndsdelar. Och sedan jobbar man hårt med att bygga berättelsen och nya karaktärer. Originalrollsättningen är en stor del av det, säger han till Variety.

Huvudrollerna Shrek, prinsessan Fiona och Åsnan spelas i de existerande fyra filmerna av Mike Myers, Cameron Diaz och Eddie Murphy. Det har dock gått 13 år sedan den senaste filmen, "Shrek – nu och för alltid", hade premiär.

Enligt Chris Meledandri är skådespelarna positiva till en femte film.

– Vi tror att skådespelarna kommer tillbaka. Samtalen börjar nu, och allt tyder på att det bland skådespelarna finns en enorm lust att återvända, säger han.

Eddie Murphy sade senast i fjol att han ville spela Åsnan igen.

Chris Meledandri har förutom Super Mario Bros-filmen bland annat producerat "Dumma mej"-filmerna, som dragit in mer pengar än någon annan animerad filmserie.

FRÅN FÖRSTASIDAN