LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Stora artister hyllar Pugh Rogefeldt på Cirkus

26 jun, 2023 
TT Nyheter
Pugh Rogefeldt 2005. Den folkkäre artisten gick bort våren 2023. I oktober hyllas han av många artistkollegor på Cirkus. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Amason, Eva Dahlgren, John Holm, Jojje Wadenius, Kerstin Ljungström, Lill Lindfors, Markus Krunegård, Thomas Ledin och First Aid Kit. Det är bara några av artisterna som uppträder för att hylla den framlidne rock- och proggpionjären Pugh Rogefeldt på konserten "De va dä", som äger rum på Cirkus i Stockholm den 18 oktober.

"Det är åtskilliga som är extremt tacksamma för det Torbjörn 'Pugh' Rogefeldt hann med under sin långa karriär. Pugh var en ständig sökare som skrev svensk rockhistoria. På många sätt skapade han den svenska rockhistorien som vi känner den. Det var han som uppfann konstarten modern rock på svenska", skriver arrangören Live nation i ett pressmeddelande.

Fredrik Lindström agerar konferencier på hyllningskonserten på Cirkus, där Rogefeldt gjorde sin sista konsert 2019. Han gick bort i maj 2023 av en obotlig nervsjukdom.

Konserten är initierad av Bo Frölander, vän till Pugh Rogefeldt och en gång trummis i hans två första band – Hjärtats Ungar och Rainrock – ihop med liveveteranen Thomas Johansson. "De va dä" ska uppmärksamma Rogefeldts låtskatt med med klassiker som "Små lätta moln" och "Här kommer natten".

Överskottet från konserten går oavkortat till Hjärnfonden. Biljetter släpps 29 juni.

Annons