LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sjungande pappor blev virala över en natt

17 maj, 2023 
TT Nyheter
De sjungande papporna i Dad Harmony gör succé på nätet. Pressbild.
Fem vanliga pappor gör miljonsuccé på Tiktok. Nu släpper Dad Harmony sin debutsingel.
– Vi har många fans i Japan och USA, säger gruppen som blev virala över en natt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det började en sen kväll för snart ett år sedan, när ett kompisgäng på svensexa började sjunga tillsammans i bubbelpoolen. En av killarna filmade sången och lade upp det på sitt lilla Tiktok-konto "med typ sju följare".

Nästa dag hade klippet setts av över 40 000 personer och siffrorna fortsatte att öka i rask takt. De fem kompisarna från Skellefteå insåg snabbt att det fanns intresse för deras a cappella-sång och gruppen Dad Harmony skapades.

– Vi tänkte att om det är så uppskattat när vi skrålade mitt i natten på en svensexa kanske det vore läge att lägga ut mer. Vi kan ju faktiskt göra skapliga arrangemang och sjunga någorlunda, säger gruppmedlemmen Peter Vidmark.

Miljoner visningar

I dag har deras första klipp visats över 20 miljoner gånger på Tiktok och gruppen har fans över hela världen. Själva tror de att succén har flera förklaringar. En är att de klipp gruppen publicerar utspelar sig i "vanliga" miljöer, inte sällan med gruppens barn närvarande.

Annons

– Folk känner igen sig i hemmamiljön, och vi sjunger låtar som alla har hört, säger Peter Vidmark och gruppkollegan Sebastian Åkesson fyller i:

– Eftersom vi sjunger a cappella är det lätt att bara förlora sig i sången utan att tänka på en massa annat, och det är ju ganska befriande.

Nu släpps gruppens debutsingel, en cover på Michael Jacksons "Heal the world". Dad Harmonys första tolkning av låten har genererat tusentals tolkningar på Tiktok av både amatörer och etablerade artister, och är en av deras mest sedda.

Växa

Nu hoppas Dad Harmony att singeln är ett första steg till att låta gruppen växa sig ännu större.

– Vi ser absolut framför oss att vi ska kunna växa till en riktig live-akt och att det ska kunna bli turnéer i Europa. Men vi har många fans i till exempel Japan och USA också, så det kanske kan bli ännu större. Men det måste ju gå att kombinera med familjelivet också!, säger Peter Vidmark och Sebastian Åkesson.

Annons