LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pink Ladies i "Grease" får en egen serie

13 apr, 2023 
TT Nyheter
Ari Notartomaso, Cheyenne Isabel Wells, Marisa Davila och Tricia Fukuhara i "Grease: Rise of the Pink Ladies".
Vad hände på skolan Rydell High före händelserna i filmen "Grease"? Det får man veta i den nya tv-serien "Grease: Rise of the Pink Ladies", som utspelas före succéfilmen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Grease" var redan en succémusikal när den filmatiserades – och när filmen med John Travolta och Olivia Newton-John i huvudrollerna kom 1978 blev den en megahit över hela världen.

När det återigen är dags att dra på sig en skinnpaj och sjunga "grease is the word" händer det bara dryga halvåret efter att Olivia Newton-John gick bort.

– Tyvärr hann vi inte träffa Olivia Newton-John innan hon dog. Hon var sjuk redan när vi spelade in. Men hon kände till vår serie och tyckte idén var kul, säger skådespelaren Ari Notartomaso till TT.

Hon och Marisa Davila, Tricia Fukuhara och Cheyenne Isabel Wells spelar de fyra huvudrollerna i "Grease: Rise of the Pink Ladies".

Spelar utstötta

Serien är en så kallad prequel, som utforskar vad som hände innan originalfilmen utspelades. Handlingen följer fyra unga kvinnor som av olika anledningar är mobbade och utstötta på skolan Rydell High på 1950-talet. När de upptäcker vad de har gemensamt slår de sig ihop, klär sig i rosa satinjackor och blir gänget the Pink Ladies, som senare tar den nyinflyttade Sandy under sina vingar i filmen.

Annons

När TT möter skådespelarna i en videointervju blir det ett livligt och stundtals lätt kaotiskt möte där de talar i munnen på varandra och fyller i varandras meningar.

Vem som säger vad är svårt att veta, men de är i alla fall ense om att det var en fröjd att varje dag få dra på sig 50-talskläderna och att få vara i de tidstypiska miljöerna. Även om filmen "Grease" gjordes långt innan de föddes har den funnits med under deras uppväxt med sina färger, sin musik och sina frisyrer, förklarar de.

"Viktigt att ha vänner"

Mest framträdande rollen har kanske 25-åriga Marisa Davila, som spelar Jane. I serien har hon hånglat med sin pojkvän i en bil och ett rykte börjar spridas att de haft sex. Detta leder till mobbning och grova förödmjukelser. Och Marisa Davila säger att tematiken kring de utstötta som slår sig samman var mycket viktigt.

– Vilken ålder du än befinner dig i, och råkar ut för att bli utstött, är det viktigt att ha vänner att stödja dig mot.

De fyra har redan haft en egen specialvisning av de första avsnitten av serien.

– Vi såg det tillsammans, bara vi fyra. Det kändes riktigt speciellt, säger Davila.

Rättat: I en tidigare version av texten fanns en felaktig uppgift om var tv-serien sänds.

Annons