LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Kontroversiell biosuccé om barntrafficking

12 jul, 2023 
TT Nyheter
Skådespelaren Jim Caviezel spelar huvudrollen i den kontroversiella filmen "The Sound of freedom" som gjort succé i USA. Arkivbild
Indiefilmen "The sound of freedom" om Tim Ballard som räddar barn från sextrafficking har lockat en storpublik från den amerikanska högern, men länkas till konspirationsteorier, skriver Forbes.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"The sound of freedom" lyckades nå tredjeplatsen på USA:s biotopp efter helgen, tätt efter storbudgetproduktioner som "Insidious: the red door" och den senaste "Indiana Jones and the dial of destiny".

Sanningshalten i den "verklighetsbaserade" filmen har ifrågasatts och upphovsmännen har kopplats till konspirationsteorin Qanon – som tror att de amerikanska demokraterna och Hollywoods elit dyrkar Satan och dricker barnblod.

Huvudrollen som Tim Ballard spelas av Jim Caviezel, mest känd för sin roll som Jesus i Mel Gibsons "The passion of the Christ".

Ballard grundade "Operation underground railroad", som fokuserade på att rädda barn från trafficking. Men enligt ett reportage av Vice som citerat flera myndighetsorganisationer så har OUR överdrivit sin insats, och kallats "obetydlig".

Både Ballard och Caviezel har kopplats till konspirationsteorin Qanon. Ballard har tidigare hävdat att möbelförsäljaren Wayfair även sålde barn, och Caviezel har påstått att människorhandlare tappar barn på blod för att utvinna den påhittade kemikalien "adrenochrome" för att få längre liv.

Filmen har samtidigt fått hyfsad kritik, med 77% på kritikerdatabasen Rotten tomatoes.

Annons