AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför får barnen inte vara med på Victorias födelsedagsfirande

11 jul, 2023 
Hanna Bolander
kronprinsessan victoria
Victoriadagarna är igång!
Kronprinsessan kommer firas under veckan och med en avslutande konsert på Borgholm slottsruin.
Men alla får inte närvara under firandet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victorias firande på slottetBrand logo
Kronprinsessan Victorias firande på slottet

Kronprinsessan Victorias födelsedag kommer firas hela veckan i Borgholm på Öland. Festligheterna avslutas med den storslagna Victoriakonserten på kvällen den 14 juli. Hyllningskonserten sänds på SVT och i år kommer artisterna Petter, Ane Brun, Marcus & Martinus, Linnea Henriksson och Lucianoz gästa.

Borgholm är fyllt av människor som vill fira Kronprinsessan och många hoppas säkert på att få en glimt av kungligheterna.

Vanligtvis kan det vara svårt att se familjen under firandet, men sedan förra året har hovet därför anordnat en kortege som transporterar kronprinsessan med familj från firandet i Borgholm centrum till Borgholms slottsruin där Victoriakonserten hålls.

Kommer hela kungafamiljen vara med på Victoriadagarna?

Annons

”Kungaparet, Kronprinsessparet, Prinsparet samt Prinsessparet närvarar vid Victoriakonserten på Öland den 14 juli”, skriver hovet i ett mejl till Hänt.

Prinsessan Madeleines man Chris O'Neill var frånvarande under förra årets firande, eftersom han var tvungen att arbeta i USA. Vilket gör det extra festligt att alla kommer vara samlade på plats i år!

Barnen får inte vara med på Victoriadagarna

– Det har vi inte planerat för. Det är framför allt kronprinsessan Victoria som är huvudpersonen. Så det är den familjen med barn som är med i kortegen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Margareta skriver i ett mail till Hänt att resterande familjemedlemmar kommer ta sig till konserten med bil.

”Födelsedagsbarnet med familj åker med häst och vagn genom Borgholm. Övriga i kungafamiljen ansluter till kvällens konsert direkt med bil. Precis som tidigare.”

Men det är inte bara de kungliga familjemedlemmarna som är inbjudna. Även prinsessan Sofias och prins Daniels familj är välkomna att fira kronprinsessan. Det avslöjade Max Lagerbäck, som är pressansvarig för Victoriadagarna i en tidigare intervju med Hänt.

– Hovet bjuder in till Solliden. Den släkt som befinner sig där under dessa dagar kan naturligtvis även räkna med att vara inbjudna till Victoriakonserten. Det är självklart.

FOTO: TT, Instagram

Annons