ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Beslutet för prinsessan Sofias familj under Victoriakonserten 2023

22 jun, 2023 
Prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria
Är prinsessan Sofias systrar inbjudna till att fira kronprinsessan Victoria?
Nu berättar pressansvarig för Victoriadagarna för Hänt om hur det ligger till med inbjudningarna för kungafamiljens mindre kända familjemedlemmar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”Brand logo
Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”

Inom några veckor har det blivit dags att fira kronprinsessan Victoria som fyller 46 år. I samband med födelsedagen arrangeras som alltid Victoriadagarna på Öland. När Hänt når Max Lagerbäck, pressansvarig för dagarna berättar han hur förberedelserna går just nu.

– De går mycket bra. Mycket att stå i, men det flyter på enligt plan.

Så väljs artisterna som uppträder på Victoriakonserten 2023

På själva födelsedagen den 14 juli firas kronprinsessan med underhållning och sång under Victoriakonserten. Men vem är det egentligen som väljer vilka artister som medverkar?

– Det är redaktionen på produktionsbolaget och arrangören av Victoriadagarna, Leroy media, som bokar de aktuella artister. Det är ett redaktionellt arbete, ett pussel som ska läggas. Många artister är på egna turnéer - men generellt kan sägas att detta är en mycket uppskattad spelning och att de som tillfrågas blir glada och gärna ställer upp om deras egna turné-schema tillåter.

Sanningen om inbjudningarna till Victoriadagen – är prinsessan Sofias systrar inbjudna?

Under Victoriakonserten kommer i år hela kungafamiljen närvara. Både kungen och drottningen, kronprinsessfamiljen, prinsessfamiljen och prinsfamiljen kommer finnas på plats. Men kommer vi att få se några av kungligheternas mindre kända familjemedlemmar som prins Daniels mamma eller prinsessan Sofias systrar?

Annons

Ja, kanske dyker systrarna Sara Hellkvist och Lina Hellkvist upp, för faktum är att de alla är inbjudna.

Är alla kungafamiljens respektives familjer inbjudna till Victoriakonserten?

– Självklart är hela kungafamiljen inbjuden att fira kronprinsessans födelsedag.

Är även prinsessan Sofia och prins Daniels familjer inbjudna?

– Hovet bjuder in till Solliden. Den släkt som befinner sig där under dessa dagar kan naturligtvis även räkna med att vara inbjudna till Victoriakonserten. Det är självklart.

I höstas dök prinsessans syster Lina upp på en offentlig tillställning, nämligen en gala för Project playground där prinsparet bjudit in en mängd olika vänner och profiler för att samla in pengar till välgörande ändamål.

FOTO: TT

Annons