Kronprins Frederiks nya stil: Tjusigt eller kungligt ovärdigt – modeexperten reder ut

Efter prins Carl Philip, Chris O'Neill och prins Harry – nu har även kronprins Frederik skaffat skägg. Tjusigt eller ovärdigt en kunglighet? Vi frågar modemagasinet Cafés modeexpert Tom Cehlin Magnusson vad som gäller.

Det lär knappast ha undgått någon att vår egen prins, prins Carl Philip, 38, jobbat skägg i några år nu. Även det brittiska kungahuset har fått se ansiktsbehåring på prins Harry, 33, något som inte uppskattades av den brittiska drottningen Elizabeth, 91, som beordrade prins Harry att omedelbart raka av sig skägget.

– Drottningen avskyr hårväxt i ansiktet, rapporterade brittiska tidningen The Daily Express då.

Vi har även sett hur Chris O’Neill, 43, lät skägget växa efter bröllopet med Madde.

Skäggtrenden må vara på nedgång, men bland kungligheter verkar den onekligen vara still going strong. Men är det snyggt eller bara geggigt? Vi tar hjälp av modemagasinets modeexpert Tom Cehlin Magnusson, 26, för att reda ut vad som gäller.

Cafés modeexpert Tom Cehlin Magnusson tycker till om kronprins Frederiks håriga förvandling.

Tycker du att det här är snyggt?

– Jag tycker att det är snyggt. Skäggtrenden som kom för några år sedan har mattats, för att inte säga börjat dö ut, men Frederiks fylliga tredagars-stubb går nog aldrig ur modet.

Tycker du att kronprins Frederiks nya skägg klär honom?

– Absolut, hans annars pojkaktiga ansikte får sig en rejäl dos attityd, vilket jag ser som väldigt välkommet.

Är det verkligen okej för en kunglighet att jobba såhär mycket skägg?

– Rent generellt så anser jag väl att ens utseende är en högst personlig angelägenhet för var och en att smycka hur man vill. Men är å andra sidan personligen inte emot lite motkrav för apanage-pengarna.

Slutligen: Behålla eller raka snarast?

– Behåll! Lite filmstjärnavibbar har aldrig skadat, och de gula plastbågarna han bär till är oväntat moderiktiga för en kunglighet.

Sedär, kronprins Frederik. Du har fått din modedom: Du bör behålla ditt skägg och dina solbrillor har HÖG modegrad – tjusigt!

Stilig kronprins!

LÄS OCKSÅ: Här är de 11 största kändisförvandlingarna i september

LÄS OCKSÅ: Kronprins Frederik stoppad – nekades på krogen

SENASTE NYTT!