krönika

Krönika: Henriks misär i Bonde söker fru får mitt hjärta att gå sönder

Bonde söker fru-Henrik Kullander

Henrik Kullanders kärleksjakt i Bonde söker fru har varit turbulent.
Tre av fyra brevskrivare valde att lämna hans gård självmant och efter slutvalet drog även den fjärde.
Hänt:s Gabriella Håkansson tycker att programmet aldrig har varit mörkare.
”Mitt hjärta gick i alla fall sönder – men förmodligen inte lika mycket som Henriks”.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jon-Kristas avslöjande om dejterna – får inte välja själv
0:32

Efter reklamen: Jon-Kristas avslöjande om dejterna – får inte välja själv

(0:32)

Slå på ljud

Finns det någon som förtjänar kärlek mer än Henrik Kullander i Bonde söker fru 2022? Jag tror nog inte det. Nu känner jag inte Henrik men av de 17 säsonger som gjorts av Linda Lindorffs dejtingsåpa så har jag aldrig sett någon längta mer efter att få känna pirret i magen och dela sin vardag med någon mer än vad han gör.

Redan i säsongens första avsnitt delar Henrik med sig av sin stora längtan efter att få bilda familj. Och det är just i sommar som han äntligen ska våga sig på att dejta. Till en början syntes en stor skara kvinnor som åkt land och rike runt för att visa sitt intresse för Henrik.

Men vändningen kom plötsligt när brevskrivarna satte sin fot på gården.

Speeddejtingen började bra och Henrik fullkomligt strålade över spänningen som låg i luften för den kommande kärlekssommaren. Men vändningen kom plötsligt den dag brevskrivarna satte sin fot på gården. En efter en valde de att åka hem. Kamerorna var i vägen, händelseförloppet för intensivt och saknaden av barnen tog över. Det är några av de anledningar som framkommit när brevskrivarna lämnat Henrik och också krossat bondens hjärta.

Självklart var det lika bra att de åkte hem istället för att ge honom falska förhoppningar, men var det inte redan lite försent? De där förhoppningarna satte ju ni tjejer i Henriks huvud redan dagen ni skrev era brev. Vad var det egentligen som gick så fel under tiden på gården?

Som tittare lever jag ändå på hoppet in i det sista. Vad spelar det för roll om Rebecca, Denice och Rosel lämnar gården så länge Hanna finns kvar. Det krävs bara en tjej för att Henriks önskan om kärlek ska slå in.

Men även Hanna ger upp. Redan under reseavsnittet framgår det tydligt att hon inte känner lika starkt som Henrik. Det skaver och det märks.

Jag kan inte ens räkna hur många gånger Henrik har brutit ihop i tårar eller hur många gånger jag suttit med händerna för ansiktet i ren och skär panik. Varför blev det så fel? Bonde söker fru brukar bjuda på så mycket lycka och hopp men i år blev det endast kärlek för en av fyra bönder.

Sommarsolen brukar skina avsnitten i ända men när Hanna ska besöka Henrik i det sista avsnittet har programmet aldrig varit mörkare.

Sommarsolen brukar skina avsnitten i ända men när Hanna ska besöka Henrik i det sista avsnittet har programmet aldrig varit mörkare. Jag vet inte vad som var värst, att Hanna påtvingat skulle förklara för Henrik vad som var fel med honom eller att TV4 ens gav Henriks bristande självförtroende chansen att få ännu en smocka. Kunde vi inte skonat honom från det? Mitt hjärta gick i alla fall sönder – men förmodligen inte lika mycket som Henriks.

Nu hoppas jag att du, Henrik Kullander, sopar ihop spillrorna av ditt hjärta och att någon annan härlig kvinna ute i landet inser att det här är din chans! Det finns inget jag hellre ser i nästa års ”Så gick det sen” än en Henrik som funnit kärleken och kanske till och med väntar på att bli pappa.

FRÅN FÖRSTASIDAN