LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kritikstorm mot Sofia Wistam – efter beslutet för katten: ”Skämskudde!”

31 mar, 2024 
wistamkatt
Sofia Wistam ska flytta och säljer sin katt.
Detta är ett beslut som får hennes följare att se rött.
”Så gör man väl inte mot en familjemedlem?”, skriver en.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”Brand logo
Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”

I sin egna podcast, som hon har med Pernilla Wahlgren, har hon flera gånger berättat hur de haft problem med att få huset sålt och att de inte vet vart de ska flytta:

– Det är inte en sån enkel marknad just nu, att sälja eller köpa, vi är lite så där, jaja. Men om man säljer och köper i samma marknad så får det blir som det blir. Jag hoppas att det går vägen.

– Annars får vi ta det till våren, det är ingen panik. Vi bor ju bra som vi gör men vi har bara ett barn hemma nu och bor i ett jättehus så det känns helt tokigt.

Ska flytta till lägenhet – säljer sin katt

Nu verkar Sofia och maken i alla fall veta vart de ska flytta – till en lägenhet! Och det är just med tanke på detta som hon har valt att sälja sin katt. Det är på Instagram som hon skriver att det är ett jobbigt beslut, men att katten alltid varit utekatt och att hon inte vill låta den leva i en lägenhet.

Annons

”💕Kitty ( Lill-Babs) söker nytt hem 💕🐈⬛Det är med sorg i hjärtat jag konstaterar att familjens helt underbara katt söker nytt hem, pga att vi ska flytta från hus till lägenhet💕. Lill-Babs älskar att vara ute, så jag vill inte att hon ska bli innekatt. Hon bor just nu på Lidingö, men har varit med oss på somrarna både på Gotland och Sandhamn. Hon anpassar sig lätt.”

Hon fortsätter:

”Kitty är en blandning mellan Maincoon och bondkatt. En liten dam, som inte är så stor i maten. Hon älskar att ligga och spinna i ditt knä. Och hälsar med ett mjau när du kommer hem. Hon är steriliserad och har magiskt lurvig päls. Tror du Kitty passar in i ditt liv? Skriv lite om dig själv i mitt DM, så kontaktar jag dig. Vill verkligen att hon ska hamna i en kärleksfull familj. (P.s Och jag är gärna kattvakt ibland om det behövs)”

Följarnas reaktioner mot beslutet: ”Skämskudde”

I kommentarsfältet är det spridda skurar. Vissa tycker det låter som ett klokt beslut, medan vissa inte kan förstå hur hon resonerar. Många är arga över att Sofia inte vill försöka ha katten i lägenheten.

Annons

Följarna skriver:

”Katter anpassar sig, bara de får bara med sin familj. Många katter som har bott i hus och varit ute har anpassat sig till lägenhet.”

”Gör inte såhär emot katten, du har ju inte ens försökt!! De kan gå jättebra, skaffa ett koppel o gå ut med henne varje dag. De gör jag o min katt älskar de.”

”Så gör man väl inte med en familjemedlem😡De anpassar sig,har man skaffat djur tar man hand om dem…Skämskudde!!”

”Sorgligt att bara ge upp en familjemedlem 😢man måste försöka , inte bara ge upp, hemskt”.

”En familjemedlem som inte får flytta med er, sorgligt.”

FOTO: INSTAGRAM

Annons