Idol 2023 marknadsföring banner

Kritiken mot Malou efter tio – tittarna ryter ifrån efter inslaget

12 feb, 2021 
Nu är programmet Malou efter tio i blåsväder – igen.
Flera tittare ryter ifrån – då de tycker att stylisterna i programmet exkluderar vissa människor.
”Tufft”, skriver en.
Annons
5 anledningar att älska Mikael Sandström
5 anledningar att älska Mikael Sandström

Malou von Sivers är programledare för programmet Malou efter tio, som sänds efter Nyhetsmorgon på TV4.

Programmet är oerhört populärt och har en enorm bredd – då de diskuterar alla olika ämnen och bjuder in väldigt olika gäster varje dag.

Men med ett sådant stort program kommer också en del kritik. Malou har fått motta en hel del kritik det senaste året. Bland annat för att ställa icke relevanta frågor, menar vissa tittare.

Bland annat fick programledaren motta kritik då hon frågade författaren Siduri Poli om skjutningarna i Botkyrka – när författaren trodde de skulle prata om debutboken.

Det är inte första gången Malou anklagats för att hamna snett i intervjun. Hon fick även motta kritik efter att ha frågat rapparen Greekazo om droger och gängkriminalitet istället för att prata om hans nysläppta musik, som han trodde att han enbart skulle prata om.

Men programledaren har alltid försvarats av TV4 som slår tillbaka mot kritiken.

Annons

– Hon ställer de frågor vi tycker är relevanta. Så vill vi också att det ska vara, har Johanna Thulin Bratten, chef för samhällsprogram på TV4, sagt till Expressen.

Kritik mot inslaget

Nu får programmet kritik igen, denna gång är det dock inte emot programledaren Malou. Det handlar snarare om vad programmets stylister pratar om.

På programmets Instagram skriver de till en bild på ett par mjukisbyxor:

”Hej underbara tittare! Det är torsdag och det är säsongspremiär för Perspektiv med Marie Göranzon, Linda Skugge och Åsa Beckman och de ska bland annat prata om mjukisbyxan, en vattendelare!”

I programmet pratar de om vad många idag har på sig när det är hemarbete – vilket får flera tittare att se rött.

De menar att de exkluderar de som är arbetslösa och att de bara pratar om stiltips till folk med god ekonomi.

"Det är ju enkelt för de tre i Perspektiv-panelen med tjusiga jobb och en tjock plånbok som tillåter dem att köpa precis de kläder de vill ha utan att behöva titta på prislappen. Är man långtids-sjukskriven i utmattnings-syndrom sen många år för att man har blivit sjuk av all omänsklig stress av jobb i vården får man vara tacksam över om man ens har råd att köpa kläder”, skriver en.

Annons

En annan skriver argt:

”Är lite less på att man i samtliga program endast tar upp alla "stackare" som måste jobba hemma, sällan nämns alla dem som inte får jobba alls...det är verkligt tufft!”

Annons