LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sjukvårdaren riktar starkt kritik mot hetsätningen i Robinson: ”Inte hälsosamt”

23 apr, 2024 
I Robinson får Lag Nord efter en belöning äta hur mycket sötsaker de vill – under en begränsad tid. När Hänt pratar med Karin Nilsson berättar hon om varför det kan vara farligt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson-Pelle i tårar – reagerar på finaldramatBrand logo
Robinson-Pelle i tårar – reagerar på finaldramat

I veckans Robinson vinner Lag Nord en tävling, där belöningen är en hel del godsaker – men som de endast får äta under några få minuter. Ett timglas ställs upp och därefter är det bara hugga i sig det man hinner ta.

När Hänt nu pratar med Lag Syd-deltagaren Karin Nilsson, 48, som även är ambulanssjukvårdare, delar hon med sig av sin expertis och lyfter konsekvenserna av situationen.

Deltagaren Karin om belöningen i Robinson: ”Inte alls hälsosamt”

Hur tänker du kring att hetsäta på det sättet?

– Min teori är att när de hetsäter så, på så kort tid, och frossar och trycker i sig, så kräks man till slut och får magknip. Det gör ju jätteont i magen, förklarar Karin och fortsätter:

– Det är inte alls hälsosamt. Jag kan tänka mig att natten därpå kommer de få magknip och diarré, och säkert spy. I det fallet så vet jag det, när man äter mycket när man varit utan mat.

Robinson-Karins egna erfarenhet: ”Finns ingen spärr”

Karin förklarar hur det kändes för henne att se tillbaka på programmet och när Lag Nord tar emot belöningen.

Annons

– Så av min erfarenhet så är det inte bra att göra så. Nej, jag blir bara stressad! Jag såg på det idag också, och shit jag blev superstressad när de bara tryckte in liksom! Herregud!

Hade du sagt till deltagarna att låta bli, om ert lag hade fått belöningen?

– Men man får hjärnsläpp alltså, man bara äter och trycker i sig. Det finns ingen spärr. Man äter ju med synen och doften, smakupplevelserna blir helt ovärderliga. Det är nästan svårt att förklara hur den upplevelsen är. Jag tror att jag själv också hade tryckt i mig. Speciellt jordgubbarna! Man blir knäpp.

FOTO: TV4Play

Annons