LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kristoves ord – efter bråket med Clara Henry i Robinson

10 maj, 2020 
Lina Arvidsson
Robinson-Kristove och Clara Henry i bråk.
Det är dags för öråd i Robinson – något som oftast innebär heta debatter.
I söndagens avsnitt ger Kristove Sanchez Rueda sin syn på PMS – något som får Clara Henry att reagera.
”Det är extremt provocerande”, säger Clara Henry.
Annons
Jannika om kvällens drama på Utposten i Robinson: ”Vi var för hårda för produktionen”Brand logo
Jannika om kvällens drama på Utposten i Robinson: ”Vi var för hårda för produktionen”

Dokusåpan Robinson i TV4 är inne på sin sluttamp. Endast tio avsnitt återstår innan en vinnare kan krönas. Stämningen i lägret blir också allt mer spänd.

I söndagens öråd uppstår flera heta diskussioner. Vid ett tillfälle tar programledaren Anders Öfvergård upp att Kristove Rueda sysslar med healing och hypnos. Han ställer frågan om det Kristove säger stämmer.

– Ja han har många bra lösningar, säger Julia Franzén och fortsätter:

– Det enda jag inte håller med om är att PMS kanske är en påhittad känsla, Placebo!

Clara Henry är med i årets Robinson i TV4.
Clara Henry är med i årets Robinson i TV4.

– Va? Har du sagt att det är placebo, säger Clara Henry. 

– För att säga det till en tjej med PMS, det är ganska farligt faktiskt, lägger Julia Franzén till.

Hon berättar också att hon haft PMS under veckan som gått och att hon då fått hjälp av Kristove med detta. Men att han sedan sagt att det är placebo.

Annons

Ilskan i örådet

Detta får programledaren Anders Öfvergård att undra vad han grundar detta på.

– Jag säger såhär, att det kan vara så att går man in för mycket i det  och skriver upp att då det här klockslaget eller det datumet ska jag ha PMS, så kan man på så sätt gå in och skapa sin egen verklighet genom att känna efter lite extra och såna här saker, säger Kristove Rueda.

Clara Henry har skrivit boken Ja jag har mens, hurså? I boken delar hon med sig av egna erfarenheter kring att ha mens och ger tips till alla som har eller väntar på att få mens.

När hon hör Kristoves ord reagerar hon kraftigt.

– Jag tänker att det blir lite förminskande. Det är ett av alla sätt att förminska kroppar med livmödrar. Det är extremt provocerande, tycker jag. säger Clara Henry.

Missförstånd i Örådet

Hänt har varit i kontakt med Kristove Rueda och Julia Franzén – och båda menar att det handlar om ett missförstånd.

Annons

– Det var ju en groda som hoppade ur min mun där. Kristove sa faktiskt att PMS är nocebo och inte placebo, vilket är helt tvärtom så hela det här bråket är ju mitt fel, säger Julia till Hänt.

Även Kristove menar att han aldrig menade att PMS inte finns  – utan att man kan må sämre av att man förväntar sig att må dåligt. Detta var något som han och Julia pratat om några dagar tidigare.

– Sedan på Örådet så sa Julia att PMS är placebo – vilket jag inte sa. Och det var ju inte så jag menade. Men då spann ju Anders vidare på det och frågade Clara vad hon tyckte om detta. Hon visste ju inte bakgrunden till mitt och Julias samtal så det är klart att hon reagerade på det, säger Kristove till Hänt.

Efter örådet tog Julia och Kristove ett snack där de redde ut PMS-bråket.

– Han skulle ju aldrig kunna få ett utbrott tror jag men han var inte speciellt glad för att jag drog upp den diskussionen mitt under örådet. Jag sa förlåt tusen gånger. Jag är en sån som säger lite grodor ibland och jag skrattade ju mest åt det. Jag tänkte inte på att andra kunde reagera, säger Julia.

Annons

Kristove Rueda säger också att han och Clara Henry redde ut saken efteråt.

– Men Clara sa efteråt att hon förstod att jag inte menade att PMS inte finns, säger Kristove.

För Aftonbladet har Clara Henry berättat att hon och Kristove idag är vänner, trots att hon inte håller med honom om allt.

– Jag fattar att om man själv inte har lidit av PMS … Precis som med ångest, har du inte lidit av det har du svårt att föreställa dig hur det är, jag tror att det är samma med PMS. Har du inte själv en livmoder är det svårt att föreställa sig hur ens humör kan påverkas på drastiskt av att du ska få mens i morgon, säger Clara Henry till Aftonbladet.

Hänt har sökt Clara Henry. 

FOTO: Eero Hannukainen/TT, TV4

Annons