Kristin Kaspersens stora oro för Filip – efter hemska händelsen i hemmet

I det senaste avsnittet av Kristin Kaspersens podcast Nyfiken på, berättar hon om en otäck upplevelse i hemmet.
Och den stora oron hon kände för sonen Filip Lamprecht.
– Vad säger jag till honom? Så att han inte fortsätter att vara rädd, frågar sig Kristin i avsnittet.
Kristin Kaspersens hyllning till sin mamma
0:25

Efter reklamen: Kristin Kaspersens hyllning till sin mamma

(0:25)

Slå på ljud

Journalisten och programledaren Kristin Kaspersen, 52, har många strängar på sin lyra. Förutom att hon ofta syns i olika tv-format, så driver hon dessutom den egna podcasten Nyfiken på.

I podcasten bjuder hon in kända och okända gäster för att prata om ämnen som intresserar henne; det vill säga ”livsöden, på ledarskap, drivkrafter, hälsa och livsval”, som det står i poddens beskrivning.

Vanligtvis är det Kristin som får gästerna att prata och inte tvärtom, men i det senaste avsnittet öppnar hon själv upp och berättar om en hemsk händelse i hemmet, som fick henne att känna stor oro för sonen Filip Lamprecht, 25.

Kristin Kaspersen om den otäcka händelsen i hemmet

I poddavsnittet gästas Kristin av den svenska modeskaparen tillika nära vännen Lars Wallin, 57.

Under intervjuns gång öppnar Lars upp om motgångarna i livet och och mobbningen han utsattes för i yngre år. Han berättar om hur upplevelserna har format honom och påverkat hans sätt att se på världen.

Framförallt diskuterar de två profilerna hur tanke, känsla och handling kan samverka. Lars berättar om när han blev överfallen på öppen gata i Frankrike och hur tankesättet ”min förövare har nog aldrig fått någon kärlek i livet”, hjälpte honom att bearbeta händelsen.

– Det är intressant att du säger det. Jag hade faktiskt en situation, där min son sa till mig… det hände en sådan grej. Han var sex år. Vi hade inbrott i huset när jag låg och sov, säger hon och fortsätter:

– De gick in i huset och tog bilnyckeln och snodde bilen. Jag kommer upp på morgonen och ser att bilen är borta. Jag fattar inte någonting, sen ser jag att altandörren är det ett borrhål i och den står och svajar, så jag förstår ju att någon har varit i huset när vi har legat och sovit. Jag ensam på övervåningen i mitt rum och Filip, då sex år gammal, i sitt andra rum.

Calle Sterner om relationen till Filip Lamprecht

Se klippet här!

Kristin Kaspersens stora oro för Filip – efter inbrottet

När Kristin hade samlat sig efter den hemska insikten på morgonen; att hemmet hade utsätts för ett inbrott under natten, kom polisen dit.

– Då frågar jag polisen ”Vad säger jag till honom? Så att han inte fortsätter att vara rädd”. Då sa han att ”Det viktigaste är att du säger att det är avslutat. Att bilen har hittats kraschad och att man har tagit tjuvarna”, fastän att det inte var så, berättar Kristin som kände stor oro för hur hon skulle prata med den unga sonen om händelsen.

Hon minns tillbaka på samtalet med den då sexåriga Filip.

– Jag står på övervåningen och så frågar Filip ”Vad har hänt med dem som tog bilen?”. Jag svarade ”Polisen har tagit dem” och så kallade jag dem för busungar, berättar hon och fortsätter:

– Då kollade Filip på mig och sa ”Mamma, jag tror inte att dem har några föräldrar”. Det hjälpte mig att tänka så, oavsett om det är sant eller inte. De var inte ute efter oss, utan de ville ha en bil för att kunna sälja för de hade inte andra möjligheter att tjäna sina pengar, avslutar Kristin.

Skönt att Kristin fick hjälp att bearbeta händelsen och vara ett stöd för den unga sonen. Vi hoppas att de har varit förskonade från inbrott sedan dess!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN