Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Kristin Kaspersens ord om tidigare ätstörningen

01 maj, 2019 
Lina Arvidsson
Kristin Kaspersen om sjukdomen ätstörning
Kristin Kaspersen gör just nu succé i TV4:s Let´s dance med sin danspartner Calle Sterner. I Morgonpasset i P3 berättar hon om kärleken till dansen, om sin familj – och hur hon fick de ätstörningar hon lidit av.
Annons

Kristin Kaspersen, 49, dansar i årets omgång av Let´s dance i TV4 och har blivit en tittarfavorit. Många är imponerade över hur snabbt Kristin har läst sig de olika dansstilarna och även vunnit juryns hjärtan.

Kristin Kaspersen har under hela sitt liv tränat på olika sätt, från yoga till thaiboxning, och med sin kärlek till musik har dansen kommit naturligt för henne.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Kristin Kaspersen växte upp i rampljuset i och med att hon är Barbro ”Lill-Babs” Svenssons dotter.

Att växa upp och bli sedd som någons dotter istället för att få vara en egen person har varit svårt. I en intervju i Morgonpasset i P3 berättar Kristin Kaspersen om hur hon själv uppfattade sin familj när hon växte upp.

– Jag kom ju från en ovanlig familj, men jag försökte vara som alla andra, berättar hon.

Fick ätstörningar

Kristin Kaspersen berättar att hennes familj stack ut på många sätt och märkte i skolåldern att de andra barnens föräldrar var mycket olika hennes egna. I och med att hennes familj stack ut ville Kristin smälta in. Det påverkade henne djupt, speciellt när hon kom upp i tonåren.

Annons

– Det här att sticka ut, kände jag att jag inte vågade göra. Jag vågade inte riktigt stå för den jag själv kände att jag var. Och det gjorde ju till slut att jag inte själv visste vem jag var. Och det gör väl också att när man inte har kontroll på vem man är, jag hade ju problem med ätstörningar till exempel under en period, det var ju mer för att det kunde jag kontrollera. Resten kunde jag inte kontrollera, säger Kristin Kaspersen.

Hon fortsätter:

– Det hade ingenting att göra med om jag var tjock eller inte, utan det handlade om att jag hade kontroll över det här för jag visste inte vart jag var på väg själv.

Kristin Kaspersen berättar att hon fick hjälp tidigt vilket gjorde att hon fick bukt med ätstörningarna.

– En del av osäkerheten gör att jag måste hitta någonting som jag kan ha kontroll över, säger hon.

FOTO:

Annons