Kristin Kaspersens beslut för hunden Minoo får följarna att rasa

Kristin och hunden Minoo.

Kristin Kaspersen har ofta hunden Minoo vid sin sida.
Men nu är de splittrade – vilket får följarna att se rött.
”Vad är vitsen?”, undrar en.
Allt du vill veta om Filip Lamprecht
0:58

Efter reklamen: Allt du vill veta om Filip Lamprecht

(0:58)

Slå på ljud

Kristin Kaspersen syns ofta med sin bedårande lilla hund Minoo, som är en cavapoo på drygt 4 år.

När Kristin och systern Malin Berghagen gjorde en intervju med Hälsoliv pratade de om att deras hundar inte gillade varandra särskilt mycket och att Kristin egentligen är hundrädd. Malin hade då hunden Bodhi, en rhodesian ridgeback.

– Minoo var valpig tidigare. Hon tyckte att Bodhi var det coolaste som fanns och hoppade på den stora hunden, sa Kristin i intervjun.

– ...och Bodhi tyckte bara: Ta bort den där lilla studsande hårbollen, la Malin till.

– Egentligen är det konstigt att jag har hund, då jag är hundrädd, fortsätter Kristin. Den som fått mig att bli av med hundrädslan är Malins hund Bodhi, som visat mig att även stora hundar kan vara snälla, sa Kristin då.

Kristin skickar iväg sin hund på "boot camp"

Häromdagen uppdaterade Kristin sin Instagram om att lilla Minoo åker iväg på "boot camp".

”Jag vet hon har det hur bra som helst och lär sig så mycket på boot camp hos Emma Willblad egodogs. Men en dag som denna när jag är helt ledig så blir längtan lite extra påtaglig. Men jag tänker på det som mamma alltid sa ” Att längta är fint. Det är för att det finns en stark kärlek” .Så jag längtar gärna ett tag till för att Minoo ska få lära sig än mer, och jag ler över att jag får känna sån stark kärlek till denna lilla tjej”, skriver hon.

Följarnas skarpa kritik

Men att inte uppfostra hunden själv verkar vara helt galet, enligt vissa av Kristins följare. I kommentarsfältet finns flera arga kommentarer om att hon borde uppfostra sin hund själv, annars borde hon inte ha någon.

”Förstår inte faktiskt inte vitsen med att skicka bort sin hund - ärligt, tänker inte nedsättande. En hundpsykolog för matte och hund är väl bra för att få hjälp och brukshundsklubbar för lydnad”, skriver en.

”Frågan är hur mycket det hjälper isf. Är föraren outbildad hjälper det väl inte om hunden är utbildad. Så tänker jag. Trillar inte hunden tillbaka i gamla vanor när den kommer hem?”

En annan skriver:

”Vad är vitsen med att lämna bort så någon annan får träna och lära henne. Det är väl du som matte som tillsamman ska träna. Det är så man stärker band. Bara en fundering. Men alla gör som dom vill. Bara nyfiken hur man tänker och varför.”

FOTO: INSTAGRAM/TV4

LÄS OCKSÅ: Farmen-Alexander om sexet på gården – nu bekräftar han

LÄS OCKSÅ: Sigrid bryter tystnaden om okända graviditeten

FRÅN FÖRSTASIDAN