LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kristin Kaspersen om sonen Filip Lamprechts ADHD-diagnos

04 sep, 2023 
KRISTIN KASPERSEN, FILIP LAMPRECHT
Kristin Kaspersen har varit öppen med att hon har ADHD.
Nu berättar hon att även sonen Filip har en diagnos.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kristin Kaspersens privata samtal med Petra Mede innan hon tackade ja till Let's DanceBrand logo
Kristin Kaspersens privata samtal med Petra Mede innan hon tackade ja till Let's Dance

Kristin Kaspersen, 53, är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler och har genom åren blivit känd för sin nyfikenhet och positivitet. I nästan 30 år har hon underhållit svenska folket i diverse olika tv-program, och har vid sidan av det peppat sina följare på sociala medier till ett mer positivt tänkande.

Nu har hon tagit nästa steg i ledet när hon driver sin podd Kristin Kaspersen – nyfiken på. I podden möter hon helt enkelt personer som hon är lite extra nyfiken på och i senaste avsnittet var det hundcoachen Fredrik Steen som var gästen.

I avsnittet berättade han lite om sin ADHD-diagnos och mycket annat intressant, men eftersom Kristin också har ADHD kunde hon känna igen sig och relatera mycket.

Annons

Kristin Kaspersen om Filip Lamprechts diagnos

Tillsammans med Martin Lamprecht och Hans Fahlén har Kristin sönerna Filip Lamprecht och Leon Fahlén.

Och i podden kommer Kristin nu in på att Filip har en diagnos och hade man bara vetat om det tidigare hade det kunnat underlätta en hel del.

– Det var jätteskönt att förstå det här!, säger Fredrik Steen om sin diagnos.

– Det är ju det man någonstans vill, det är bra att du säger det. För man har ju en rädsla när man ska göra den här utredningen på sina barn, att folk inte vill det. Alla gör ju som man själv känner och tror är bäst, säger Kristin och kommer in på Filip:

– Men hade till exempel min äldsta son fått reda på det tidigare, då hade man ju kunnat lära in och ge honom verktygen tidigare vilket blir då mycket lättare framöver.

– För det handlar ju egentligen om att få en förståelse, till exempel vid inlärning.

Kristin Kaspersen om sönernas diagnoser

Annons

– Hela skolbiten har varit tuff. Skolsystemet handlar om att gå på prov och läxförhör och genom läxförhör visa vad man kan. Viktigast är att du kan bevisa kunskap på skolans premisser. Det gör ont i mig, som mamma, att se på när ens barn inte respekteras för sina styrkor. Detta har varit den absolut största kampen, sa Kristin till Allas och fortsatte:

– Varför inte se barnens personligheter och uppmuntra det som de är duktiga på? Tack och lov är vi mer öppna för människor med diagnoser idag.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons