Kristian Luuks nya ödebesked på SVT – därför försvinner Veckans ord

Kristian Luuk Veckans ord

Tidigare i år hade Kristian Luuks nya program Veckans ord premiär på SVT. Men snart verkar programmet försvinna från rutan. Nu berättar programledaren varför.

Den folkkära programledaren Kristian Luuk har en lång tv-karriär bakom sig. I hela 27 år har han underhållit svenska folket i program som Sen kväll med Luuk, Godnatt, Sverige och Videokväll hos Luuk, och år 2007 och 2008 var han även programledare för Melodifestivalen. Men nu har han lagt de tidigare programmen åt sidan och har istället lett det populära tävlingsprogrammet På spåret tillsammans med Fredrik Lindström.

Men tidigare i år presenterade han även ett nytt program som heter Veckans ord. Det har visats i sex avsnitt på SVT och har mötts av både ris och ros från tittarna.

Men snart verkar det försvinna från kanalen. I ett inlägg på Instagram berättar programledaren nu om programmets framtid.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kristian om nya programmet Veckans ord

LÄS MER: Let's dance-Tobias relation till Carola efter avhoppet
Exklusivt

I det nya underhållningsprogrammet dyker Kristian in på djupet för att analysera ett specifikt ord i varje avsnitt, och under programmets gång tas tittarna med på en rolig och fascinerande resa i de utvalda ordens betydelse. I en intervju med Aftonbladet berättar programledaren om hur programidén kom till.

– Programmet handlar inte om adjektiv och adverb och sådana saker och vi analyserar inte låneord. Det intressanta är ju att alla gäster är amatörer, entusiaster och experter. Det var ju en chansning om de skulle gå igenom rutan, säger han innan han fortsätter:

– Redaktören från mitt förra projekt, Hanna Eklöf, sa att jag borde göra något mer explainer- och folkbildningsaktigt. Vi kopplade på producenten Cia Axelsson och tillsammans har vi utvecklat det här under hösten. ”På spåret” är mallat, här har vi skapat mallen.

Kristan Luuks ödesbesked på SVT

Men nu verkar det vara slut på det roliga. I ett inlägg på Instagram berättar Kristian nämligen att säsongens sista avsnitt av Veckans ord nu är kommen.

”Säsongens sista avsnitt av Veckans Ord. Ikväll firar vi med mitt favoritord - emballage! Äntligen får vi lära oss hur man öppnar en blisterförpackning! Plus att jag provar på ett liv UTAN förpackningar.Kl 21:00 på SVT1 eller redan nu på Svtplay”, skriver han.

Och i kommentarsfältet är det många som uttrycker sin besvikelse över att programmet ska försvinna.

”Nej! Inte sista redan! Sjukt bra och roligt program!”, skriver bland annat en följare.

”Trevligt och oväntat lärorikt”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Kristian Luuks dotter Smilla har vuxit upp – det gör hon idag

LÄS OCKSÅ: Så är Malin Berghagens relation till pappa Lasse Berghagen idag

Senaste nytt