Komikern Pia Johansson avslöjar nu: Därför har jag inga barn

Pia Johansson berättar om barnlösheten och sin abort i ung ålder som präglar henne än i dag.

Skådespelaren Pia Johansson, 57, arbetar numera närmre mat än filmduken då hon varje vecka underhåller Sverige i “Halv åtta hos mig”. Ikväll gästar hon Renée Nyberg, 51, i hennes egna program “Renées brygga” och pratar ut om hennes ofrivilliga barnlöshet.

– Jag hade nog längtan att få barn upp till 40, men det blev inte så i mitt liv och nu har jag förlikat mig med det, säger hon i programmet.

Men egentligen är det inte just barn som Pia velat ha utan en familj.

– Sen har jag aldrig haft längtan efter just barnet att det är så viktigt att få just ett barn utan jag ville ha en familj, säger hon.

Pia blev gravid när hon var ung men kunde inte behålla det.

– Jag gjorde en abort, då var jag bara 18 den präglade mig väldigt länge, det är ett trauma som jag fått skruva upp en skruv i taget i många många år, säger hon.

Aborten har varit tung för henne och skapade känslor som förföljer henne än idag.

– När jag skulle gå ifrån sjukhuset och hade gjort det här så sa jag vänta jag glömde en sak på rummet, så vände jag mig om och så, ja,  jag glömde mitt barn, den känslan var så stark, berättar hon.

Det var där och då i de känslorna som aborten blev på riktigt för Pia.

– Innan var det bara en abort men då kände jag vad det var jag hade gjort då kom skuldkändslorna och sorgen, den känslan var väldigt tung och förföljde mig i väldigt många år.

Men skuldkänslorna hindrar henne inte ifrån att fortsätta drömma.

– Jag drömmer fortfarande om en familj, att hitta min man i livet och jag drömmer om att få jobba mer med djur, avslutar hon.

LÄS OCKSÅ: TV4 stoppar delar av Renées program – på grund av Timell

LÄS OCKSÅ: David Hellenius och Renée Nyberg säljer sitt lyxhus

Foto: IBL

 

SENASTE NYTT!