LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bengt Magnusson avslöjar sanningen om avhoppet – kollegorna i chock

29 dec, 2022 
Tilde de Paula Eby, Bengt Magnusson
Under onsdagen möttes vi av nyheten att Bengt Magnusson skulle lämna TV4 efter 32 år.
Men det visade sig inte stämma helt.
Kollegorna möttes av en chock efter beskedet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så tidigt går kändisarna och lägger sigBrand logo
Så tidigt går kändisarna och lägger sig

Under gårdagen nåddes vi av det tråkiga beskedet att Bengt Magnusson, 72, skulle göra sitt sista schemalagda passet på TV4 efter 32 år i rutan.

Rubrik efter rubrik skapades och det gick till den grad att hans kollegor på TV4 trodde att han skulle sluta för gott. Tilde de Paula Eby och Axel Pileby Efter fem berättade under kvällens sändning att morgonen blev till en mardröm när de möttes av nyheten och planeringen inför att köpa avskedsblommor och presenter sattes igång.

– Man vaknade ju upp dagen efter premiären och tänkte att det här blir en underbar dag. Sen gick man in på kvällstidningarna och läser följande ”Lämnar TV4”. Vi började förbereda, det var blommor och presenter som skulle inhandlas, vi snackar ju ändå om en av våra absolut största, sa Axel i programmet.

Annons

Men det visar sig att så inte alls är fallet – med största sannolikhet kommer tittaren att få se Bengt läsa upp TV4-nyheterna igen. Det handlar om att han är borttagen från schemat men kommer att hoppa in vid behov.

– Det är bara en schemaändring. Men det är en schemaändring som gör att jag är borta från schemat. Sen kommer jag nog att komma in då och då vid behov, men när var och hur, det har jag inte den blekaste om, berättar Bengt i Efter fem.

Kollegornas chock – sorgen över morgonens nyhet

Flera av hans kollegor beklagade sig över att det nu var dags för Bengt att lämna sitt jobb på kanalen och skickade fina hälsningar till honom efter att nyheten släppts som en bomb i media.

Annons

– En del kollegor undrade vad som var på gång ja, säger Bengt.

Det känns sorgligt att Bengt slutar, han har varit hela redaktionens klippa under alla år. Man skulle kunna kalla honom för ”TV4-Nyheternas pappa”. Vi kommer att sakna hans humor, kunskap och karakteristiska röst. Men jag förstår att allt har ett slut och att Bengt nu är redo för nya äventyr!” skriver Henrik Alsterdal i ett meddelande till Hänt.

Bengt är det bästa nyhetsankaret vi haft i Sverige och han har varit enormt viktig på TV4. Dessutom är han en väldigt fin arbetskamrat.” skriver Anders Pihlblad till Hänt.

Försvinner inte helt från rutan – kommer hoppa in vid behov

När Axel frågar Bengt om man med säkerhet kan säga att tittaren kommer att se honom i rutan igen berättar han att han kommer hoppa in vid behov.

– Det beror lite på hälsotillståndet på övriga programledare på nyhetsredaktionen, svarar Bengt.

När Hänt kommer i kontakt med programdirektören Viveka Hansson bekräftar även hon att han inte kommer att försvinna helt och hållet – utan kommer fortsätta som frilansare.

Bengt försvinner inte från rutan, detta är mer schematekniskt, han blir frilans. Bengt är oerhört uppskattad av oss och av tittarna, en lugn röst i nyhetshetsen. Bengt personifierar TV4, han bär vårt DNA, vår röst, en hel tv-epok. Jag är glad att han vill fortsätta!” säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle TV4.

FOTO: TV4

Annons