Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Kollapsade på scen – nu svarar Christer Sjögren

10 jan, 2019 
AvLeif Schulman
Christer Sjögren slår tillbaka efter ryktet
Under konserten i Kisa kollapsade Christer Sjögren på scen. Nu förklarar han vad som egentligen hände.
Annons

Hur mår Christer Sjögren? Den frågan ställer sig alla hans fans oroligt efter stjärnans kollaps i Kista kyrka på trettondagsafton.

68 år gamle Sjögren har under hela 2018 firat sina 50 år som artist med ett mer fullspäckat program än någonsin. Han släppte bland annat en ny memoarbok, Får jag lov att berätta, och var med i Så mycket bättre. Jubileumsåret avslutades med den stora julturnén I juletid. Där har Christer uppträtt tillsammans med bland andra Magnus Johansson och Marcus Ubeda med lokala körer. Trion har gjort en kyrkoturné som startade redan i november och som var inbokat för totalt 60 platser. Ett högt tempo för en 68-åring med en konsert per kväll.

Vid konserten i Kisa upptäckte publiken att allt inte stod rätt till med Christer Sjögren som kom av sig flera gånger. Han lyckades dock genomföra både konserten och efterföljande skivsignering.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Dagen därpå stod en utsåld konsert i Mörrums kyrka på programmet, men då orkade inte Christer längre så den ställdes in. Efterföljande konserter kunde genomföras utan Christer Sjögren medverkan, i Degeberga kyrka hoppade dansbandskollegan Elisa Lindström in.

Enligt julturnéns arrangör Billy Heil har Sjögren haft problem sedan flera dagar innan Kisa-konserten och bland annat intagit en stark hostmedicin mot sina symtom. Hänt har varit i kontakt med Heil som skriver:

Christer har tagit nån medicin som heter Cocillana sedan vi började om turnén efter uppehållet den 3 januari. Denna medicin kan ge biverkningar bland annat i form av yrsel. Om Christer har överdoserat denna medicin den 5 januari i Kisa eller om han spetsade den med något annat vet jag inte.

Christer var sjukskriven mellan 6 till 9 januari, men medverkade vid den fyra sista konserterna.

Har kollapsat tidigare

Christer Sjögren har under sina 50 år turnerat flitigt både med Vikingarna, där det kunde bli upp till 170 spelningar på ett år, och som soloartist. ”The show must go on” har varit hans ledord, men det har funnits tillfällen då han tvingats ställa in. Under hans omskrivna romans med Lotta Engberg i början av 90-talet drabbades han av en kollaps och tvingades till sjukhusvistelse.

Annons

I sina memoarböcker har han även varit öppen om sitt förhållande till spriten.

– Alkohol var med i bilden i bilden ganska tidigt under Vikingarna-tiden, efter gigen. Det blev viktigt att alkoholen skulle vara med, den där avslappnande drinken eller ölen. Till slut blev jag beroende. Det märkte jag successivt.

Till slut fick han hjälp av hustrun Birgitta som tog honom till ett behandlingshem 1995 och idag tar han bara ett glas vin till maten då och då.

FOTO: IBL

Annons