LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kockarnas Kamp-Pelle: "Jag fick en hjärtinfarkt"

14 nov, 2016 
Johnny Axelsson
Stjärnkocken Pelle Johanssons kroppen sa till slut ifrån vid 25 års ålder. Med för mycket måsten i livet, fick "Kockarnas Kamp"-finalisten en hjärtinfarkt.
Annons

Ikväll är det final av “Kockarnas Kamp” på TV4 där kockarna Pelle Johansson, 41, och Edin Dzemat, 32, är de som gör upp om vinnartiteln. För Häntbloggen, berättade Pelle redan i oktober kortfattat att han gick in i väggen tidigare i livet vilken resulterade i att hjärtat sa ifrån.

– Jag fick en hjärtinfarkt när jag var 34 år.

skarmavbild-2016-11-14-kl-11-47-55

I ett klipp på TV4 har stjärnkocken sedan utvecklat vad som hände och utlöste attacken. Att få ihop livspusslet med dagishämtningar och kampen för bra recensioner tog hårt på honom. En morgon vaknade han och hade ont i hjärtat.

– Jag har pröjsat ganska dyrt för det. När man är där och kör hårt tänker man bara på nästa steg hela tiden. Man jagar, jagar och jagar. Samtidigt som man känner att man inte är bra på någonting, säger han och fortsätter:

Annons

– När man går från jobbet så känns det inte bra för man känner att man skulle ha varit där lite till. Så är man sist på dagis och mår dåligt över det.

Pelle vaknade upp ur sin säng en dag och kände då att något var väldigt fel. Han kände smärta och drabbades kort därefter av en hjärtinfarkt.

– Det är tufft. Man blir så rädd, säger han i avsnittet.

Efer det tog det runt 3 månader innan han var tillbaka på jobbet och över ett år att komma tillbaka mentalt och mer i fas med livet och verkligheten. Men med stöd från familjen så har han idag åtta år senare repat sig och jobbar bland annat på med krogarna Ulla Winbladh och Ångbåtsbryggan i Stockholm.

pelle-johansson-2

Foto: TV4

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons