Artikeln innehåller reklamlänkar

Klart: Sanna Nielsen kommenterar Eurovision: "Fantastiskt roligt"

Sanna Nielsen blir kommentator i årets Eurovision Song Contest i Lissabon. Tillsammans med Edward af Sillén ska hon leda svenskarna genom den stora musikfesten.

Sanna Nielsen, 33, är en veteran i Melodifestivalen-sammanhang. Nu får sångerskan ikläda sig rollen som kommentator när det är dags för Eurovision Song Contest i Lissabon.

Det var manusförfattaren och regissören Edward af Sillén som frågade Sanna Nielsen om hon ville dela jobbet som kommentator. För Sanna var svaret självklart.

– Jag har drömt om att få åka till Portugal väldigt länge och jag är ett stort Eurovisionfan. Sedan var det väldigt roligt att kommentera Eurovision 2015 när Måns Zelmerlöw vann. Så när Edward ringde tänkte jag att det där vill jag inte gå miste om. Att få sitta i ett trångt och varmt bås, äta lite snacks och skratta med Edward, det är fantastiskt roligt, säger Sanna Nielsen till Aftonbladet.

Annons:
Här är vårens mest omtalade – och viktigaste – armband (länk till Aller media shop)

Det var när Eurovision Song Contest hölls i Österrike 2015 som Sanna Nielsen också var kommentator. Då vann sverige tävlingen med Måns Zelmerlöws framförande av “Hero”.

Sanna Nielsen har själv tävlat i Eurovision Song contest. 2014 kom hon trea med låten “Undo”.

Hon tror att Sverige har bra chanser att vinna årets tävling.

– Jag tror att det kan gå väldigt bra för Benjamin Ingrosso så då blir det jul lite extra roligt att sitta där. Han är helt fantastisk och låten är helt fantastisk och numret, det är helt sjukt. Hur har de gjort det där? Det är så häftigt att se, säger Sanna Nielsen.

Sanna Nielsen kommer också att vara programledare för Allsång på Skansen i sommar. När hon är i Lissabon för att Eurovision Song Contest börjar planeringen inför Allsång på Skansen. Men det är inget som oroar henne.

– Så fort jag landar i Sverige igen så åker jag direkt och tar bilder för allsångshäftet. Men med bra planering så löser sig allt, säger Sanna Nielsen.

Sanna Nielsen har lett "Allsång på Skansen" sedan 2016.

Hon gjorde även Melodifestivalen 2015. Här med programledarkollegan Robin Paulsson.

Sedan 2008 är hon tillsammans med musikern Joakim Ramsell. 

Hetast på Hänt TV: PEG PARNEVIKS besked om FÖRLOVNING med pojkvännen FILIP

LÄS OCKSÅ: Beskedet: Då startar Benjamin Ingrosso i Eurovision song contest

LÄS OCKSÅ: Därför tvingas ESC-vinnaren Conchita Wurst berätta om sin hiv-smitta

FOTO: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN