Klara om bebisen: "Kanske blir en mini-mästerkock"

Sveriges Mästerkock-vinnaren Klara Lind väntar sitt första barn. Nu berättar matlagningsälskaren att hon hoppas att bebisen kommer ärva Klaras passion för mat. "Det kanske blir en mini-mästerkock", säger Klara.

Klara Lind, 28, tog hem segern i Sveriges Mästerkock 2017. Nu har hon släppt nästa glada nyhet: Klara och pojkvännen Cliff väntar barn något Hänt kunde berätta om redan i onsdags.

Nu är Mästerkocks vinnaren i vecka 14 och gläds åt att äntligen kunna berätta om graviditeten.

– Äntligen får vi berätta det! Jag orkar inte hålla det hemligt. För det började synas lite och man är inte riktigt sig själv. Så jag kände att jag ville bara säga det för det har varit lite spekulationer, säger Klara Lind till Hänt.

Efter ett par månader av illamående mår nu Klara riktigt bra och längtar efter att bli mamma och hon hoppas på att den lilla bebisen kommer att ärva hennes matintresse.

– Jag har ju längtat efter det här! Mina barn kommer bli tjocka för att jag kommer att mata dem så mycket. De kommer få bullar och saft och bröd och mackor. Jag hoppas att de ärver mitt mat-tänk och att de får vara med i köket, precis som jag fått, säger Klara Lind.

Klara Lind blir mamma i november - och är lycklig över att vänta smått.

Klara Lind blir mamma i november – och är lycklig över att vänta smått.

 

Klara växte upp i Guatemala och Costa Rica. Hennes pappa var förtjust i matlagning och lagade allt från grunden.

– Det har format mig. Jag kunde be om köttbullar och makaroner. Då gjorde han det från grunden, med pressgurka och rårörda lingon. Ibland åt vi inte middag förrän halv elva på kvällen.

Klaras och Cliffs bebis är beräknad att komma i början av november. Men redan i slutet av april blev hon moster till lilla Hedvig, något som enligt Klara var “extremt känslosamt”:

– Jag går runt och är superduper rörd.

Huruvida det blir en matglad unge återstår att se, men Klara har sina förhoppningar:

– Det kanske blir en mini-mästerkock.

Foto: Evis Renander, Tv4