Kitty Jutbrings inlägg om kroppsideal blev hyllat – men nu får hon kritik

Kitty Jutbring skrev ett öppenhjärtigt blogginlägg om synen på sin kropp efter andra graviditeten. Hon möttes av kärlek och stöd från sina läsare – men det finns de som vill ta ifrån henne rätten att känna som hon gör.

I februari blev Kitty Jutbring, 38, mamma för andra gången, till sonen Kimmi-Kid. Graviditeten har medfört att hon väger mer än vad hon gjort tidigare, och hon kan inte sluta tänka på det. På sin blogg berättar hon öppenhjärtigt om hur hon till och med undviker att vara med på bild på grund av viktökningen.

“Vet att allt är ett påhitt men ändå känner jag mig så ful och kass att jag undviker många situationer, är aldrig med på foton, bara klär mig i superstora XL-kläder och skäms inför alla. Linne går inte att ha på sig, knappt ens t-shirt. Armar, mage, rumpa, lår, haka, kinder… allt är ”för stort och fläskigt”, skriver hon i ett inlägg med titeln “Jag är fet och ful”.

Kittys ärliga inlägg har fått ett blandat mottagande. Hennes bloggläsare stöttar och hyllar och fyller kommentarfältet med uppmuntrande tillrop.

Kitty  Jutbring och maken Per Störby är tvåbarnsföräldrar sedan i vintras. Foto: IBL

Kitty Jutbring och maken Per Störby är tvåbarnsföräldrar sedan i vintras. Foto: IBL

Du är grym. Nu skiter vi lite i helstörda ideal och dumma tankar”, kommenterar en läsare inlägget.

Det är nog ett riktigt gott tecken att våga erkänna och kämpa mot demonerna. Du är grym tjejen! Tack för att du hjälper så många genom din blogg“, hälsar en annan.

Men det finns också de som kritiserar bloggaren, vilket hon själv berättar om:

Min kompis sa att jag borde bemöta kritiken jag fått om att jag inte är ”tillräckligt tjock” för att få kalla mig ”tjock””, skriver Kitty i ett annat inlägg.

I en sista bloggpost förklarar hon att ingen annan kan bestämma om hon har rätt att få känna sig tjock eller inte.

Det jag vill lyfta är ju hur dom sjuka rådande idealen bidrar till att jag känner och tänker på mig själv som jag gör. Jag är naturligtvis medveten om att ”tjocka” diskrimineras på grund av sin övervikt och så vidare. Men det är ändå inget skäl att ifrågasätta mina känslor. Jag bestämmer att jag är tillräckligt tjock för att beklaga mig. Ingen mer än jag själv och mina närmsta vet vad jag varit med om, eventuell diskriminering, situationer etcetera, på grund av att jag nu väger mer än någonsin.”

Andra läser också:

Efter bikinibilden – Carola kroppshyllas av fansen på Instagram

Bloggerskan Julie tröttnade på kroppsidealen – nu visar hon upp sin mammamage

Blondinbella hyllas efter bikinibilderna: ”Jag är vacker med mjuk mage”

SENASTE NYTT!