TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Kissies gravidavslöjande – programledaren hyllar henne: "Väldigt modigt"

04 nov, 2017 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Alexandra Nilssons berättade öppet om sin oönskade graviditet i TV4. Det fick programledaren Anders Pihlblad att hylla henne efter intervjun: "Det är väldigt modigt av dig att berätta om det här".
Annons

Under lördagsmorgonen gästade Alexandra “Kissie” Nilsson, 26, TV4:s Nyhetsmorgon. Den tidigare kontroversiella bloggerskan har den senaste tiden ändrat riktning på sina blogginlägg och börjat prata högt om flera samhällsfrågor. Bland annat har hon tagit ställning för kvinnors rätt till att göra abort. Detta efter att Sverigedemokraterna vill ändra lagen så att man bara får göra abort fram till vecka 12 i Sverige.

– När jag fick höra att SD ville sänka gränsen blev jag så förbannad och besviken, säger hon i Nyhetsmorgon.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Samtidigt avslöjar Alexandra sina personliga upplevelser av abort, som påverkar hennes ställningstagande.

– Jag har behövt genomgå flera aborter, säger hon och fortsätter:

– Det är inget jag tycker är kul, men det har varit nödvändigt.

En av de oönskade graviditeterna hade dock inte varit möjlig att genomför om SD:s förslag redan varit infört. Alexandra fick nämligen reda på att hon var gravid först i vecka 13.

Annons

– Jag läste av testen fel, det är sånt som händer. Men det hann gå så långt att jag var i vecka 13 när jag insåg att jag var gravid. Jag hade panik och mådde jättedåligt, säger hon.

Det som skrämde Alexandra var att hon inte visste hur långt gången graviditeten var. I nuläget finns möjligheten att göra abort fram till vecka 18, efter det behövs särskilda skäl för att man ska få göra en abort.

– Det var det som skrämde mig och fick mig att gråta, den känslan var fruktansvärt jobbig, säger Alexandra i TV4.

Programledaren Anders Pihlblad var märkbart berörd av Alexandra Nilssons upplevelse och berömde henne för modet att dela med sig av sin historia.

– Det är väldigt modigt av dig att berätta om det här, säger han.

FOTO: TV4

Annons