Kikki Danielssons oväntade kärlekshyllning – från 10 olika män

I kvällens avsnitt är det sista dagen på Gotland för artisterna i ”Så Mycket Bättre”. Den bortgångne musikern Sven-Erik Magnusson ska hyllas. Men mitt i allt hyllas även Kikki Danielsson – av tio olika män.

Den stundande säsongen av ”Så mycket bättre” börjar lida mot sitt slut, och i kvällens avsnitt ser vi hur deltagarna börjar packa ihop sina väskor. Under den sista dagen på Gotland hyllar artisterna den bortgångne musikern Sven-Erik Magnusson i flera mycket känslosamma tolkningar. Men någon annan som får en ganska oväntad hyllning är även Kikki Danielsson, 65.

Plötsligt hör hon en sång utanför sitt fönster som låter ”Vi kommer i kväll under balkongen”, och när hon går ut och kikar så står där tio stycken män, mycket riktigt, under hennes balkong med instrument och noter.

– Nä men!, utbrister Kikki och skrattar.

Men männen är inte helt främmande för henne. Hon har mött dem en gång tidigare, bara dagar innan.

– Jag träffade ju gubbar på gubbdagiset, och jag fick en serenad vilket jag aldrig har fått förut. Det var gulligt, säger hon och fortsätter:

– Det är ju sånt som bara finns på film, och i sagor. Ja, då känner man sig riktigt hedrad.

Ja, sången och hyllningen var uppskattad, och nog berömmer hon dem tillbaka. Hon väljer att kasta en ros på någon av dem, men när de andra artisterna ber henne att kasta rosen på personen hon tycker är snyggast blir det klurigt för henne.

– Ni alla är så snygga, det går inte att välja, säger Kikki.

En av deltagarna konstaterar även storheten i uppvaktningen.

– Du inser ju att det här är uppvaktning på hög nivå, de slåss ju om dig, säger Caroline Hjelt, 30, från duon Icona Pop.

LÄS OCKSÅ: Efter olyckan innan Mello – nu lämnar Kikki Danielsson sjukhuset

LÄS OCKSÅ: Kikki Danielsson akut till sjukhus efter Mello-presentationen: ”Kan inte gå”

Foto: IBL, TV4