Efter olyckan innan Mello – nu lämnar Kikki Danielsson sjukhuset

Efter olyckan innan Mello – nu lämnar Kikki Danielsson sjukhuset

I samband med presentationen av artisterna i Melodifestivalen nästa år bröt Kikki Danielsson foten. Men nu har hon fått lämna sjukhuset – och på Twitter hyllar hon vårdpersonalen. "Stort tack till den underbara personalen på St Görans", skriver hon.

När Kikki Danielsson, 65, presenterades som en av artisterna som är klara för Melodifestivalen nästa år, fick hon möta den samlade presskåren i rullstol. Strax innan hon skulle åka till pressträffen snubblade hon på trottoarkanten och slog i gatan.

Hon skadade foten och efter en tur till St Görans sjukhus i Stockholm visade det sig att den var bruten – men först genomförde hon pressträffen som planerat.

– Jag mår efter omständigheterna mycket bra och känner mig otroligt väl omhändertagen. Ser fram emot min medverkan i Karlstad och hoppas få träffa er där, lät hon hälsa från sjukhuset enligt Expressen.

Efter att ha tillbringat helgen på sjukhuset, meddelade Kikki Danielsson på måndagen att hon hade fått lämna St Görans. Med hjälp av sin son var hon då på väg hem till Bollnäs, och hon passade på att hylla och tacka sjukhuspersonalen.

Även om foten inte ännu är läkt, verkar det inte vara något fel på humöret – Kikki Danielsson passar också på att skämta till det i sin tweet och skriver att hon inte vill skiljas från de “sköna, flossiga bamsetrosorna” på sjukhuset.

Förhoppningsvis är hennes fot läkt i god tid till den 3 februari, då det är dags för Kikki Danielsson att delta i den första deltävlingen som går av stapeln i Karlstad.

Men det går inte utan hjälp. Kikki Danielsson har tidigare berättat att hon kommer behöva stöd för att ta sig igenom den cirkus som Melodifestivalen innebär.

Vännen och låtskrivaren Sören ”Sulo” Karlsson är på plats under tävlingen, liksom något av barnen.

– Det ska nog gå med hjälp, jag tar med något av barnen, har hon tidigare sagt.

I Melodifestivalen ska Kikki Danielsson tävla med låten “Osby Tennessee”, som hon beskriver som mer personlig än hennes tidigare alster.

– Det är min biografi på tre minuter. Jag tycker om att vara personlig, jag tycker jag har råd med det. Jag är så pass livserfaren så att jag kan vara det. Alla har vi en story, och jag berättar min, har hon sagt till Expressen.

Artikeln publicerades först på Året Runt och är skriven av Minna Wallén-Widung.

LÄS OCKSÅ: Kikki Danielsson akut till sjukhus efter Mello-presentationen: ”Kan inte gå”

LÄS OCKSÅ: Elton Johns tragiska familjebesked: ”Är i chock”

FRÅN FÖRSTASIDAN