kikki danielsson

Kikki Danielssons stora sorg – öppnar upp om tuffa beskedet

Kikki Danilesson.

Artisten Kikki Danielsson är aktuell med sin självbiografi, Du vet ingenting om mig, där hon bland annat öppnar upp sig om den självvalda ensamheten .
Nu delar hon med sig av en stor sorg som drabbat henne på Instagram.
Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan
0:36

Efter reklamen: Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan

(0:36)

Slå på ljud

Den folkkära sångerskan Kikki Danielsson, 70, har otaliga framgångar inom musikbranschen. Totalt har hon deltagit tio gånger i Melodifestivalen och en gång i Norges version, Norsk Melodi Grand Pri. På senaste har hon varit aktuell med självbiografin Du vet ingenting om mig, berättad för kollegan och musikern Sören ”Sulo” Karlsson.

Kikki Danielsson om den självvalda ensamheten

Kikki har enorma framgångar inom musikbranschen och har rest land och rike för att förgylla tusentals svenskars liv med sin skönsång. Trots det lever Kikki ett ensamt liv – något som hon själv har valt.

Artisten har 50 år i offentlighetens ögon bakom sig. I boken berättar hon om livets alla upp och nedgångar samt hur hennes vardag ser ut idag – bland annat om sin självvalda ensamhet, enligt Expressen.

”Jag håller mig på min kant. Ser jag att det är mycket folk på parkeringen, väntar jag tills de har åkt innan jag går ut”, skriver hon i boken, enligt Expressen.

I hemmet har artisten sina två katter, Alice och Max, som sällskap. Katterna blir också hennes sällskap under nyårsfirandet, då hon helst undviker helg- och högtidsdagar.

Varför det har blivit så kan jag inte riktigt förklara. Jag brukade ju älska att umgås med nära och kära men omständigheterna har förändrat det

Kikki Danielssons sorg efter väninnans bortgång

Kikki brukar aktivt uppdatera sina följare på sociala medier om vad som pågår i hennes liv. Nu delar hon öppenhjärtligt med sig av en stor sorg i som nyligen inträffade i hennes liv, då hennes vän förlorade kampen mot cancer.

"En Väninna förlorade kampen mot cancer, och jag lovade henne, att sjunga ”Amazing Grace” på hennes begravning, om hon inte överlevde. Begravningen var idag! Igår före show, kände jag Förtvivlan: Jag skulle inte hinna i detta halkväder, snöblandat regn och Restiden, 4,5 timmar”, skriver hon och fortsätter:

Dessutom ville Ingen köra på natten! 06:00 imorse, lämnade Sulo, jag+chaufför Karlstad mot Bollnäs. Jag hann hem, ta på begravningskläder, kom med sonen sist av Alla t kyrkan. Sjöng min sång, utan sömn el uppsjungning, nästan OK. Var Så Nöjd med att slippa svika min väninna+hennes familj. En Mkt Vacker begravning för en Vacker Kvinna som Älskade Livet men som inte fick leva det Färdigt."

Hänt har sökt Kikki Danielsson för en kommentar.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN