LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kikki Danielsson om kampen: ”Vågade inte titta folk i ögonen”

15 apr, 2023 
André Färnsveden
Kikki Danielsson.
Kikki Danielsson började sin karriär som artist med bandet Wizex.
Nu talar hon ut om bandets hjälp under en svår tid.
– Det har ju varit min utbildning, mitt gymnasium, säger Kikki i Nyhetsmorgon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

3 saker vi älskar med Kikki DanielssonBrand logo
3 saker vi älskar med Kikki Danielsson

Kikki Danielsson, 70, slog igenom som väldigt ung, då som sångerska i bandet Wizex. Sedan dess har hon haft en lång karriär som dansbands- och country sångerska med låtar som Godmorgon och Papaya coconut, för att nämna två.

Kikki Danielsson återförenad med Wizex efter 31 år

Dansbandet Wizex bildades redan 1963, men det skulle ske en förändring tio år senare. Då köptes namnet upp av ett gäng ungdomar i Orsby med Kikki Danielsson i spetsen och de skulle få sitt stora genombrott 1977. Året därpå ställde bandet även upp i Melodifestivalen och slutade på en andra plats i tävlingen med bidragit Miss decibel.

Kikki lämnade så småningom bandet och blev framgångsrik på annat håll men eftersom att Wizex nu firar 50 år har medlemmarna samlats för jubileet, inklusive Kikki.

Annons

"Besökte Osby i helgen för att repa med de gamle i Wizex. Det märktes att grabbarna hade legat i med träningen av låtarna, som är utvalda till vårt 50-årsjubileum den 14-16/4. Slutsålt sedan länge. Vi ser fram emot detta", skrev Kikki om återföreningen på sin Instagram.

Kikki Danielsson om scenskräcken: ”Vågade inte titta folk i ögonen”

I samband med återföreningen fick Kikki och Wizex gästa Nyhetsmorgon. Kikki avslöjar då hur hon blev medlem i bandet – hon kan inte minnas vem som ringde henne, men hon minns vad som sades i samtalet.

– Det var någon av grabbarna, jag vet fortfarande inte vem, som ringde mig där upp i Växjö och frågade om jag ville provsjunga, ”Ja det kan jag väl”. Sjunga ville jag alltid, men jag visste inte vad det här var för band, så ”ja men jag testar väl”.

Annons

Kikki får frågan om vad bandet har betytt för henne, till vilket hon svarar att det egentligen har varit hennes utbildning.

– Ja det har ju varit min utbildning, mitt gymnasium, säger Kikki och skrattar, man lär sig allting med mikrofon teknik och ta publiken... fast det tog många år.

Kikki menar på att hon hade en scenskräck som var svåröverkomlig och att det tog flera år innan hon kände sig bekväm.

– I tio år säkert så tittade jag på en stolpe och sjöng till den i fyra, fem timmar. Jag vågade inte titta folk i ögonen, säger Kikki.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons