Kikki Danielssons sambo Stig nära dö i ormattack

Kikki Danielssons sambo, katten Stig, har blivit attackerad av en orm och var nära att dö.

Sommardagen tog en dramatisk vändning för Kikki Danielsson. Hennes "sambo", katten Stig, blev brutalt attackerad av en esping, en huggormsunge!

Skönsjungande Kikki Danielsson, 66, har haft en ljuvlig sommar hemma i Bollnäs – med ett stort undantag. En julidag, som förvisso började finemang, förvandlades plötsligt till något mycket obehagligt.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

I centrum för dramat som kom att utspela sig i sångerskans trädgård stod katten Stig, vittnar Kikki Danielsson gripande om på Instagram.

– Stig, min sambo, fick syn på en huggormsunge på min gräsmatta. Den högg frenetiskt mot honom hela tiden, men han lyckades parera, minns Kikki Danielsson vars fyrfota vän alltså svävade i livsfara.

Kikki Danielsson som bevittnade händelsen på mycket nära håll fick av förståeliga skäl ett adrenalinpåslag som hette duga, men trots chocken lyckades hon tänka klart och agera därefter. Detta blev förmodligen Stigs räddning.

– Trodde att mitt hjärta skulle sprängas när jag sprang in till grannen för hjälp. Han tog ormen i en hink och drog till skogs, minns Kikki Danielsson som så här i efterhand kan konstatera att språngmarschen över till grannen var första gången hon sprang på hela 20 år!

Efter det dramatiska orm- och kattdramat pustar Kikki Danielsson ut i hemmets fredade vrå, men hon undviker trädgården och skyller på orminvasion.

Sångerskan är en stor djurvän. För sex år sedan gick hunden Eddie bort vilket blev en riksnyhet när Kikki Danielsson talade ut om den svåra sorgen.

– För mig var Eddie inte bara en hund. Han var min livskamrat i 11 år. Han fanns alltid där för mig när alla andra vände sig bort. Han lät mig få gråta i hans päls. Hans kärlek var villkorslös. Detta kan bara djurmänniskor förstå. Andra tycker säkert att detta är löjligt. Mitt liv är inte helt om jag inte får ha mina djur. Eddie var min enda riktiga vän, sa Kikki Danielsson då till Aftonbladet.

Kikki Danielsson under pressträffen för Så mycket bättre 2017.

När Kikki Danielsson var med i Så mycket bättre var även Anders "Moneybrother" Wendin, Eric Saade, Sabina Ddumba, Uno Svenningsson, Tomas Andersson Wij och popduon Icona pop, Aino Jawo och Caroline Hjelt, med.

Kikki Danielsson har en lång karriär bakom sig, här med Carola Häggkvist 1985.

Hon tävlade i Melodifestivalen 1978 med bandet Wizex och låten Miss Decibell.

Hon har haft en krogshow på Cirkus i Stockholm tillsammans med musikkollegorna Elisabeth Andreasson och Lotta Engberg. Trion gick under namnet Kikki, Bettan och Lotta, när det begav sig.

Kikki Danielsson spelade sig själv i Sean Banans film Sean Banan inuti Seanfrika från 2012.

LÄS OCKSÅ: Kikki Danielssons egna ord om relationen: “Intim och komplicerad”

LÄS OCKSÅ: Så blir du höstsnygg som kändisarna – i leopard

FOTO: IBL, Stella