LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kikki Danielsson om hälsan – läkarens nya besked

04 aug, 2023 
Simon Lundh
Kikki Danielsson
Kikki Danielsson har genom åren turnerat runt om i Sverige.
Dock har hennes kroniska sjukdom satt käppar i hjulet för henne.
Nu kommer Kikki med ett nytt besked om sin hälsa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kikki Danielssons sorg efter splittringen från barnen: ”Tog avstånd”Brand logo
Kikki Danielssons sorg efter splittringen från barnen: ”Tog avstånd”

Kikki Danielsson, 71, har under en lång tid varit på den svenska musikscenen och genom åren förgyllt oss med sin underbara musik. Bland annat har hon under vid 10 tillfällen medverkat i Sveriges största musiktävlingen Melodifestivalen. En tävling som hon vid två tillfällen även lyckats vinna. Första gången 1982 med gruppen Chips och låten Dag efter dag. Tre år senare stod hon högst upp på pallen igen, men den här gången som soloartist med den klassiska låten Bra vibrationer.

Kikki Danielssons besked om hälsan – nu berättar hon

Med över 50 år i musikbranschen håller Kikki forfarande på med det hon älskar, nämligen att stå på scen. Dock kan åldern ta ut sin rätt och nyligen besökte Kikki sjukhuset. Något hon delade med sig av på sitt Instagram konto. Ett besök som verkade gå överförväntan.

"Besökte i veckan min sjukgymnast på sjukhuset. Trots Reumatism sen -86, dåligt flås etc får jag av just sjukgymnaster ofta höra, att jag är ovanligt rörlig", skriver Kikki och fortsätter beskriva att även hon har märkt av det själv.

Annons

"Jag märker det själv, vilket ger mig gott hopp om att kunna träna upp min balans + ta mig ner på golvet å upp igen utan hjälp".

Kikki Danielsson om kroniska sjukdomen

Den hyllade artisten har tidigare berättat om att hon lider av reumatism och har medicinerats för det. Dock har medicinen inte alltid fungerat för henne och förra året berättade Kikki om att hon behövde ställa in en spelning. Något som hon då skrev om på sitt konto.

”Anledningen är att jag under den senaste veckan drabbats av återkommande näsblod med följden att mitt blodvärde blivit väldigt lågt. Det är tyvärr en biverkning av de mediciner som reumatismen tvingar mig att ta. Efter en dag på sjukhuset med tillhörande påfyllning av blod så har min läkare ordinerat några dagars vila. Beklagar detta eftersom jag verkligen sett fram emot att åter få träffa min underbara publik. Lovar dock att jag kommer tillbaka starkare än någonsin och vi ses någon annanstans i sommar.”, skrev Kikki då inför den inställda konserten.

Vi får hoppas att Kikki forsätter känna sig stark så att hon kan fortsätta att förgylla med sin musik runt om på dansbanorna i vårt avlånga land.

FOTO: Rickard Nilsson

Annons