LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kikki Danielssons kamp efter tunga sjukdomsbeskedet

04 maj, 2020 
Kikki Danielsson
Kikki Danielssons framgångsresa har varit lång.
Men åren har även kantats av tuffare tider, som när hon fick reda på att hon lider av reumatism.
Nu berättar artisten om sjukdomsbeskedet.
Annons
Allt om Kikki DanielssonBrand logo
Allt om Kikki Danielsson

Dansbandslegendaren Kikki Danielsson, 67, har varit känd för det svenska folket under många år. Hon har varit med i Melodifestivalen ett flertal gånger och kommit med oförglömliga hits, så som Bra vibrationer och Papaya Coconut.

För några veckor sedan skulle Kikki ha medverkat i TV4:s Stjärnornas stjärna, detta för att agera expert inom dansbands-genren. Men strax innan det var dags för direktsändning tvingades Kikki att ställa in sin medverkan. Detta berodde på att hon drabbats av en förkylning och på grund av den rådande situationen så fick Kikki stanna hemma och istället ersättas av Casper Jarnebrink.

Plötsliga diagnosen

Även om det var tråkigt att Kikki inte dök upp i rutan denna kväll så kan hennes fans ständigt följa sin idol genom hennes sociala medier. På Instagram är Kikki nämligen en flitig användare som ständigt delar med sig av uppdateringar kring sitt liv. Nyligen gästade hon dessutom podcasten Söndagsintervjun, där Martin Wicklin intervjuar olika kända personer.

Annons

I slutet på 80-talet fick Kikki diagnosen reumatism, detta samtidigt som hon blev mamma för första gången och hennes musikkarriär var på topp.

Kikki och hennes ex-make Kjell Roos, gifte sig 1984 och fick året därpå sitt första barn Emma Roos, 34. Sex år senare blev de föräldrar igen till sonen Viktor Roos, 29.

Kikki Danielssons ärliga ord om relationen till Sulo i TrolljägarnaBrand logo
Kikki Danielssons ärliga ord om relationen till Sulo i Trolljägarna

”Jag förstod ingenting”

Men livet som nybliven mamma visade sig bli tuffare än väntat, detta när Kikkis kropp började värka. I podcasten berättar Kikki om den tuffa tiden.

– Jag började få ont under fötterna och händerna. Jag förstod ingenting. Jag kunde inte byta blöja på Emma vissa dagar. Jag fick lägga henne på golvet för jag orkade inte lyfta upp henne på skötbordet. Så fick jag klippa upp blöjorna, då grät jag, säger Kikki och fortsätter:

– Jag fattade inte vad det var. Jag fick inte diagnosen reumatism förrän i augusti och jag bara bröt ihop.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT/Naina Helén Jåma/TT

Annons