LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kikki Danielssons dystra upptäckt i trädgården

07 jul, 2023 
Jonna Lawaetz
Kikki Danielsson
Kikki Danielsson är högaktuell med sin sommarturné tillsammans med vännen och kollegan Sulo.
Men hennes frånvaro hemifrån har fått förödande konsekvenser.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nordmans sjukaste historier – berättar om skadan på scen: ”Stöp i golvet”Brand logo
Nordmans sjukaste historier – berättar om skadan på scen: ”Stöp i golvet”

Dansbandsdrottningen Kikki Danielsson, 71, har på senaste funnit ett nytt intresse utöver musiken. Inför sommaren har hon nämligen börjat påta i trädgården och har haft fullt upp med att plantera, knipsa och vattna.

Något som bästa vännen Sören "Sulo" Karlsson tidigare har berättat för Hänt i samband med att han avslöjar duons sommarplaner.

– Jag och Kikki åker på turné veckan efter midsommar så vi håller på att gå igenom vad vi ska ha med för låtar den här svängen, berättade Sulo då.

Kikki Danielssons nyfunna intresse för trädgården

Inför duons turné kunde Sulo alltså berätta att Kikki hade hittat kärleken för att fixa och dona i trädgården, något som hon spenderade majoriteten av sin lediga tid med att göra innan det var dags för en sommar fylld av jobb.

Annons

– Hon håller mest på och fixar i sin trädgård nu, så det är full fart med det. Jag får uppdateringar var och varannan dag på olika blommor, växter och frön som sätts, berättade Sulo.

Men intresset kom inte gratis. Det tär nämligen ganska mycket på kroppen att stå böjd över krukor varje dag och hennes påtande ledde till att hon skadade sig. I ett inlägg på Instagram berättade hon om smärtorna hon känt och problemen hon fick.

”JAPP. Skaffa gymkort förra veckan och NEEJJ!! Jag tänker inte utebli å skylla på värmen, när vi äntligen fått uppleva den. Har idag ”lekt” pensionär, och donat i trädgården, hängt tvätt, fick ont i ryggen när jag flyttade runt tunga krukor. Det blev soffan+ett korsord, och sen ut igen och påta vidare. Har inte fått gräset klippt än, barnen har egna gräsmattor, grannen som brukar klippa åt mig har ryggproblem. Vet inte hur jag ska lösa detta. Har bett 55+om trädgårdshjälp, men det tycks dröja! Men just nu så njuter jag bara, det blir ett avsnitt av ”Kommisarie Morse”, sen är det kväll, skrev hon i inlägget.

Kikkis stora bakslag – berättar om sorgen

Efter midsommar var det alltså dags för Kikki och Sulo att bege sig ut på sin efterlängtade turné och nu är deras resa runtom i Sverige igång på allvar.

Annons

”Japp!! Första jobbet avklarat på Ranchen Tyresö. Allsång, dans å Allmänt Mysig Stämning. Idag blir det Eskilstuna.”, skrev Kikki efter att första spelningen var avklarad.

Men Kikkis frånvaro hemifrån har fått förödande konsekvenser för hennes trädgård. Vädret hade nämligen inte varit på hennes sida och allt jobb hon lagt ner på trädgården hade förstörts. På instagram delar hon med sig av sorgen och ilskan hon känner.

”JAHA!! Så kom då den typiska svenska sommaren: regn, bara regn. Kom hem efter 2 konserter och alla krukor var överfyllda med vatten. En av mina stora tomatbuskar hade fått en stor bärande gren knäckt. När jag för en gångs skull hade lyckats. Just nu är solen framme, och jag ska ut och beskåda skadegörelsen. Ska sätta specialparaplyer över alla växter, innan jag åker iväg nästa gång. Ska FAAN vara trädgårdsmästare!”, skriver hon i inlägget.

FOTO: RICKARD NILSSON/TT

Annons