Idol 2023 marknadsföring banner

Kikki Danielsson ersätts i Stjärnornas stjärna 2020

21 mar, 2020 
Kikki Danielssson
Ikväll är det dags för artisterna i Stjärnornas stjärna att ta sig an dansbandsgenren.
Under veckans gång har de coachat av legendaren Kikki Danielsson.
Men inför livesändningen tvingas hon nu hoppa av från sin programmedverkan.
Annons
Jessica Andersson om bröllopsplanerna med sambon
Jessica Andersson om bröllopsplanerna med sambon

Inför kvällens livesändning av Stjärnornas stjärna har TV4 tvingats göra en krisändring. Temat för kvällens program, som leds av Petra Mede, var nämligen dansband och under veckan har det varit ingen mindre än Kikki Danielsson som har coachat artisterna. Nu visar det sig dock att dansbandslegendaren tvingas ställa in sin medverkan då hon blivit sjuk. Kikki har dragit på sig en förkylning och måste därför avstå från sändningen.

– Kikki väljer att inte kommentera idag men har en vanlig förkylning och är inte orolig för att det är corona-relaterat. Däremot innebär det ju just nu att man håller sig hemma och avstår från att resa samt att i just fallet med Stjärnornas stjärna inte vill riskera att medverkande och produktionen blir smittade, säger hennes presskontakt Johanna Boström Stone till Aftonbladet.

TV4:s glädje över ersättaren

Recept.se Nyhetsbrev

I ett pressmeddelande uppger TV4 att de, trots det plötsliga beslutet, funnit sig en bra ersättare. I lördagens program blir det nämligen Casper Janebrink från Arvingarna som tar över hennes roll. Casper har själv medverkat i tävlingen 2018, då han till och med kammade hem första platsen.

Annons

– Det är såklart tråkigt att Kikki tvingats ställa in sin medverkan men vi hoppas att hon snart mår bättre och att hon kan vara med en annan gång. En värdigare ersättare än Casper Janebrink är svår att hitta. Han är Sveriges okrönte dansbandskung och med en seger i Stjärnornas stjärna i bagaget vet han precis vad den här tävlingen går ut på. Vi är oerhört glada över att ha med honom i lördagens program, säger Caroline Norrby, exekutiv producent på TV4 i pressmeddelandet.

”En av de viktigaste punkterna”

Den tidigare vinnaren känner sig nu laddad för att ta sig ann det stora uppdraget att sitta med som expert i programmet.

–  I och med att jag själv varit med i programmet vet jag precis vilken skräckblandad förtjusning artisterna känner inför att kasta sig ut i olika genrer varje lördag, säger han i pressmeddelandet.

Redan nu vet Casper vilka punkter som kommer vara de viktigaste för honom ikväll. Han menar nämligen att det finns just en sak som man måste lyckas med för att få anse sig klara av dansbandsgenren.

Annons

– Jag kommer titta på taktkänslan, glädjen på scenen och framförallt att man ska få lust att dansa. Att spela dansmusik gör man för att folk ska dansa, får man inte fram den känslan har man inte lyckats. Det är en av de viktigaste punkterna.

Stjärnornas stjärna sänds lördagar 20.00 på TV4 och TV4 play.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Fredrik Sandberg/TT

Annons