Kenzas oro – bryter tystnaden om gynbesöket: "Gråtfärdig"

Kenza misstänker att hon drabbats av endometrios. Men när hon besökte en gynekolog fick hon inga svar – eller något bra bemötande: "Var helt gråtfärdig när jag gick därifrån", skriver hon.

Kenza Zouiten, 26, öppnar nu upp om den tuffa vecka hon har i ryggen. Även om hon fyllt dagarna med jobb så har det varit desto kämpigare bakom fasaden.

“Veckan överlag har varit lite småtuff och jag har känt mig allmänt deppig och orolig och det sitter fortfarande i”, skriver hon ärligt på sin blogg.

Orsaken är den smärta hon haft i magen som stundvis gjort henne sängliggande. Kenza skriver att det var först när hon slutade med sina minipiller som de smärtsamma problemen startade. Dessutom har hon känt en oro att ha drabbats av endometrios, en sjukdom som nära släkt har sedan tidigare.

Kenza skriver att hon i veckan beslutade sig för att besöka en gynekologmottagning för att stilla sin oro. Men besöket blev allt annat än vad den framgångsrika entreprenören hade hoppats på.

“Jag känner inte att jag blev tagen på allvar hos den jag gick till i veckan. Hon verkade snarare bli arg över att jag läst på inom ämnet (endometrios och min superkorta lutealfas) och viftade bara bort allt jag sa”, skriver Kenza på sin blogg.

Någon hjälp mot smärtan fick hon inte, och uppenbarligen inte heller några svar på sina frågor:

“Var helt gråtfärdig när jag gick därifrån för jag fick inte svar på en enda fråga. Kan det vara värt att besöka en annan? Trots att allt “såg” bra ut där nere. Men jag känner mig ju inte bra..”.

Lycka till Kenza, och krya på dig önskar vi på Hänt.

LÄS OCKSÅ: David Hellenius om toppjobbet på SVT: ”Väldigt lockande”

LÄS OCKSÅ: Tittarnas ilska efter Kanal 5-profilens kärleksbild: ”Fy fan”

FOTO: Ibl