LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kenza Zouiten om kroniska diagnosen – har hörapparat: ”Problem”

08 dec, 2023 
Kenza Zouiten föddes med nedsatt hörsel och lider av tinnitus.
Nu berättar hon om hälsoproblemen under en frågestund på Instagram.
– Jag har så många problem med mina öron, skriver hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kenza Zouiten om att bli mamma för tredje gången: ”Vad har vi..?”Brand logo
Kenza Zouiten om att bli mamma för tredje gången: ”Vad har vi..?”

Många av oss har följt Kenza Zouiten, 32, sedan hon var tonåring. 2006 startade hon sin blogg, som kom att bli en av Sveriges största, och sedan dess har framgångarna avlöst varandra. Hon har haft många stora samarbeten genom åren, startat flera företag och även gjort ett och annat modelljobb.

Men det är inte bara i karriären som det har gått som på räls för Kenza. 2017 gifte hon sig med sin stora kärlek Aleksandar Subosic, 38, och 2019 föddes deras första barn, sonen Nikola. Två år senare var det dags igen, när lillebror Danilo kom till världen. Och så sent som i somras fick Kenza och Aleks sitt tredje barn, som har fått namnet Sasha.

Kenza Zouitens hörselnedsättning – lider av tinnitus: ”Så många problem”

Allt är dock inte guld och gröna skogar i entreprenörens liv. När hon var yngre upptäckte man att hon har nedsatt hörsel och även tinnitus. Hon har sedan några år tillbaka börjar använda hörapparat.

Annons

På Instagram har Kenza Zouiten nu haft en frågestund, där en följare undrar vad status är på hennes hörselnedsättning.

”Det ringer i örat hela tiden men jag är så van vid det eftersom jag har haft det så så länge. Men det försämras såklart när jag tar ut min hörapparat! När jag har den i hörs min tinnitus mindre”.

Det verkar dessvärre inte som att det bara är ett problem.

”Det pulserande ljudet i mitt vänstra öra, som uppstod för några år sen, finns också där men går att hantera så länge jag äter magnesium”, skriver hon och fortsätter sedan:

”Jag har så många problem med mina öron haha...”

Vägrade använda hörapparaten – nu vill hon uppmuntra följarna

En annan följare undrar om Kenza kan komma med några goda råd till någon som ska skaffa en hörapparat, varpå hon svarar:

Annons

”I hela mitt liv har jag vetat att jag behöver en hörapparat (jag är född med nedsatt hörsel) men det var inte förrän jag var 25 som jag faktiskt började använda den och det dröjde ytterligare några år innan jag vågade använda den med uppsatt hår ute bland folk”.

Nu vill Kenza uppmuntra sina följare till att våga börja använda hörapparat och inte bry sig om vad folk tycker.

”Sen ett par år tillbaka bryr jag mig inte (fördel med att bli äldre!) och nu är jag bara glad och tacksam över att det faktiskt finns ett sätt för mig att höra världen, höra liv. Jag önskar att jag hade förstått det tidigare”, avslutar hon.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Youtube

Annons